Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη σήμερα στην Αθήνα: Τι θα συζητήσουν

Σήμερα, Τετάρτη (16/11) αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Με το στόμα ανοιχτό και ιδρώτα να κυλάει από το μέτωπο (των ανδρών), άφησε τους τηλεθεατές μια παρουσιάστρια ειδήσεων στη…
Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να «ξυπνήσει» το γέλιο των θεατών στον κινηματογράφο και το CineFix κατάφερε τους περιορίσει…
Πριν ακόμη κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους η πολυαναμενόμενη ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με πρωταγωνίστρια την Έμμα Γουάτσον στο ρόλο…
Ο Ομπάμα στην Αθήνα: Πρόκειται για το ασφαλέστερο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών
Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας χώρισαν και η είδηση του χωρισμού τους μετά από έξι χρόνια γάμου και…
Kαλεσμένος στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στον Alpha ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τον…
Ένα απλό παράδειγμα, όπως καταγράφηκε σε περιοχή της Ρωσίας, που αποδεικνύει περίτρανα πως πολλές φορές τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα…
Τα social media αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς ή τουλάχιστον αν δεν τα χρησιμοποιείς με… σύνεση μπορούν να σε…

Οι δύο άνδρες θα ανταλλάξουν απόψεις ενόψει των διαπραγματεύσεων, που θα γίνουν στην Ελβετία από την Κυριακή μέχρι και τις 22 του μηνός.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει γενικότερα τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Στόχος του Κύπριου προέδρου είναι, εκτός από τον κ. Τσίπρα, να έρθει σε επαφή και με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί σήμερα στις 20:45, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Μον Πελεράν

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη στο Μοντ Πελεράν σημειώθηκε «πρόοδος, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ελβετία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επέμεινε στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων και ακολούθως να αποτυπωθούν σε χάρτη, ώστε να μπορεί να γίνεται λόγος για συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Η θέση αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη, τόνισε, έχει καταστεί ξεκάθαρη τόσο προς την τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι, αφού υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια πρέπει να καθορισθεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση επί χαρτών, ο εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει μια τέτοια συναντίληψη μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων».

Αναφορικά με τη διάσκεψη είπε ότι «από τις συζητήσεις με ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε την ίδια προσέγγιση». Δηλαδή, πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι πολυμερής και όχι πενταμερής.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ενδεχομένως να μην είναι έτοιμη να εισαγάγει το ευρώ από την πρώτη ημέρα της λύσης, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση όταν υπάρχουν δύο νομίσματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού κάτι τέτοιο είναι αρνητικό για το σύνολο της κυπριακής οικονομίας.

Είναι γι' αυτό τον λόγο, είπε, ο κ. Χριστοδουλίδης, που γίνονται όλες οι απαραίτητες προεργασίες.

 


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!