Λος Αντζελες: Χιλιάδες διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα του Τραμπ και έκλεισαν αυτοκινητόδρομο [εικόνες & βίντεο]

Ενα ανθρώπινο ποτάμι κατέκλυσε τους δρόμους στο κέντρο του Λος Αντζελες, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την οργή τους για την εκλογή του νέου προέδρου Τραμπ.

Νεαροί ως επί το πλείστον οι διαδηλωτές φώναζαν «δεν είναι δικός μου πρόεδρος» και «σεβασμός για όλες τις γυναίκες».

Το πλήθος έκανε πορεία στους δρόμους της Πόλης των Αγγέλων προτού φθάσει στο αυτοκινητόδρομο 101 και κλείσει και τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Γύρω στις 10:15 το βράδυο κάπου 300 άτομα ήταν στον αυτοκινητόδρομο, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας της Καλιφόρνια και της τοπικής αστυνομίας.
Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα. Οι αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με το πότε θα ανοίξει ξανά ο αυτοκινητόδρομος.

Αστυνομικοί κάλεσαν τους διαδηλωτές να κάνουν πίσω, καθώς το πλήθος ανέμιζε σημαίες των ΗΠΑ και του Μεξικό. Κάποιοι φώναζαν συνθήματα, όπως «Έχω ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε!»

Νωρίτερα κάποιοι διαδηλωτές έκαψαν ένα τεράστιο ομοίωμα της κεφαλής του Τραμπ μπροστά στο Δημαρχείο του Λος Άντζελες.

Διαδηλωτές έγραψαν υβριστικά συνθήματα σε οχήματα τηλεοπτικών συνεργείων καθώς και στο κτίριο της εφημερίδας Los Angeles Times, ενώ έπεσαν πυροτεχνήματα κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη ρατσιστική, όπως λένε, ρητορεία του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο  25χρονος Χοσέ Φιγκουερόα χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ «ρατσιστή και βιαστή», μιλώντας στους LA Times. Ο νεαρός παραδέχθηκε ότι ο Τραμπ εξελέγη νομότυπα, αλλά υποστηρίζει ότι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του αμερικανικού λαού.

Αρκετοί διαδηλωτές σκαρφάλωσαν πάνω σε στάσεις λεωφορείων και σήματα της τροχαίας. Ένας άντρας, που είχε ανέβει σ' ένα φανάρι έξω απ' το Δημαρχείο,  ανέμιζε μια μεξικανική σημαία και κρέμασε μια πινιάτα με γουρουνοκεφαλή και περούκα αλά Τραμπ.

Εκατοντάδες άτομα πολιόρκησαν και τον αυτοκινητόδρομο 100 στο κέντρο του Λος Άντζελες, αναγκάζοντας την τροχαία να διακόψει για 15΄ την κυκλοφορία.

Ο 23χρονος Βισάλ Σινγκ δήλωσε σοκαρισμένος με τη νίκη του Τραμπ και απογοητευμένος που βρέθηκαν τόσοι πολλοί να ψηφίσουν κάποιον που ο ίδιος θεωρεί ρατσιστή και ομοφοβικό.
«Περίμενα περισσότερα απ' το εκλογικό σώμα», είπε. «Νόμιζα ότι αυτή η χώρα είναι διαφορετική.»

Η συνομήλική του Τίνα Σαπσιζιάν πίστευε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα νικούσε τον Τραμπ μετά τα πολλά ολισθήματά του προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. Η νίκη του, λέει, υπογραμμίζει το ρήγμα ανάμεσα στα μεγάλα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη χώρα.
«Δεν νομίζω ότι το περίμενε κανείς αυτό», είπε. «Μείναμε όλοι άναυδοι»...

Οι πορείες στο Λος Άντζελες ήρθαν να προστεθούν στις διαδηλώσεις  διαμαρτυρίας κατά της απρόσμενης νίκης του Τραμπ, που έγιναν απ' άκρου εις άκρον στην Αμερική. 

ΠΗΓΗ: LA TIMES


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!