Τσακαλώτος: Όχι σε συμβιβασμό στην πλάτη της Ελλάδας

Όχι σε συμβιβασμό στην πλάτη της Ελλάδας, ήταν το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι δεν είναι θαρραλέο αντί να τα βάζει με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, να τα βάζει με την Ελλάδα, πιέζοντας για νέα μέτρα.

 

Ακόμα, άφησε αιχμές και κατά των Ευρωπαίων, οι οποίοι όπως ανέφερε, ενώ έχουν κάνει πολλά πράγματα προς όφελος της Ελλάδας, δεν έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και κεκτημένων για αλλαγές στα εργασιακά.

 

Ο Ε. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί να πάρει άλλα μέτρα λόγω των διαφορών του ΔΝΤ με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο.

 

Όσον αφορά τη διαφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους για τον ετήσιο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μετά το τέλος του μνημονίου, πρότεινε μείωση του στόχου στο 2,5%, με την ελληνική κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο από τη μείωση για ελάφρυνση φόρων και κοινωνικών εισφορών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

 

Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, σύμφωνα με την Καθημερινή, έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο στα βραχυπρόθεσμα μέτρα και υποστήριξε ότι περιμένουμε τη συζήτηση μετά τις 5 Δεκεμβρίου για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!