Γεννηματά: Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο

«Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο», τονίζει σε συνέντευξή της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων προοδευτικών πολιτών. Με τις θέσεις της, τον καθαρό πολιτικό της λόγο, χωρίς αμφιθυμίες, τακτικισμούς και αμφιταλαντεύσεις. Η στρατηγική και η πολιτική γραμμή της ,είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ομόφωνων αποφάσεων. Στη βάση αυτών των αποφάσεων προχωρούμε συντεταγμένα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ», λέει στην εφημερίδα «Αγορά» απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που της άσκησε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αγωνίζομαι πάντα, με συνέπεια για την ενότητα της παράταξης. Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο. Οι προσπάθειες μου είναι στραμμένες στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσουμε ώστε να επιλέξουν στελέχη και ψηφοφόροι την πόρτα της εισόδου», συνεχίζει.

Σε ερώτηση αν ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η κα. Γενημματά δηλώνει: «Από τις αρχές του χρόνου και με δική μου πρωτοβουλία, ξεκίνησε ένας εξαντλητικός διάλογος για την ενότητα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Ο κρίσιμος χρόνος για τις διαβουλεύσεις, τις συζητήσεις, τις επιτροπές διαλόγου, έχει εξαντληθεί. Εμείς ως Δημοκρατική συμπαράταξη προχωράμε. Έχουμε θέσει με συλλογικές μας αποφάσεις το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο, ισότιμης συμμετοχής στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όσων δυνάμεων το εννοούν πραγματικά».

Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «αποδείχθηκε χρήσιμος για τους δανειστές αφού υπογράφει και εφαρμόζει κάθε αντιαναπτυξιακή και αντιλαϊκή απαίτηση τους».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του α’ εξαμήνου 2017 απαντά ότι «Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο».

Τέλος όσον αφορά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ΕΣΡ η κα. Γεννηματά έκανε λόγο για «παραμύθια της Χαλιμάς». «Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο ενοχλεί. Αποδεικνύεται καθημερινά με τις απροκάλυπτες επιθέσεις που δεχόμαστε. Ματαιοπονούν όμως. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση μας δεν αλλάζει. Ας το πάρουν απόφαση», καταλήγει.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!