Στ. Θεοδωράκης: Ούτε συμπλήρωμα του παλιού ούτε αυταρέσκεια

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα του παλιού, αλλά δεν θα αρκεστούμε και στην αυταρέσκεια ούτε πιστεύουμε στην κομματική καθαρότητα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «θα βρούμε καινούργιους συμμάχους στην κοινωνία».

«Και να μην υπήρχε το Ποτάμι, θα έπρεπε να το εφεύρουμε»

Κατά την εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α (Μεγάλη Συνέλευση Αντιπροσώπων), το ανώτατο κομμάτικό όργανο του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η μεγάλη μάχη», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν όλοι βγούμε στους δρόμους προσπαθήσουμε, αγωνιστούμε, αυτός ο χειμώνας θα αποδείξει ότι και να μην υπήρχε το Ποτάμι θα έπρεπε να το εφεύρουμε, και όχι μόνο για τη χώρα, όχι μόνο για τα παιδιά μας, αλλά και για την ψυχή μας».

Εκστρατεία σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως το Ποτάμι ξεκινάει εκστρατεία σε όλη τη χώρα για να συζητηθούν οι λύσεις για την οικονομία, την παραγωγή και τη δημοκρατία. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης, σε τέσσερις μήνες θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε όλες τις "άγονες γραμμές" αλλά και μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις περιφέρειες.

«Δεν αρκεί να δοξαζόμαστε πάνω στα συλλογικά μας ερείπια και να λέμε "εγώ το είχα πει". Πρέπει να δράσουμε. Πρέπει να βρούμε τους συμμάχους μας σε όλη τη σιωπηλή Ελλάδα που αγανακτεί και αγωνιά» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Οι πρώτες εκδηλώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και θα συμμετέχουν στελέχη του Ποταμιού αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο οι οποίοι, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, θα συζητήσουν για το «πού πάνε τα λεφτά» από τους φόρους των πολιτών.

«Τα λεφτά πάνε στη συντήρηση του κομματικού κράτους»

Παράλληλα, παρουσιάζοντας ενδεικτικά στοιχεία του προϋπολογισμού, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι τα λεφτά δεν πάνε για τους ανέργους, δεν πάνε για να αντιμετωπίσουμε την ακραία φτώχεια, δεν πάνε στην υγεία, δεν πάνε στην οικογένεια και δεν πάνε στην έρευνα, αλλά πάνε, κυρίως, στη συντήρηση του κομματικού κράτους.

«Σε σύγκρουση με τα κλειστά συστήματα που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται»

«Η ψύχραιμη στάση, χωρίς καιροσκοπισμούς και λαϊκισμούς, είναι που κάνει το Ποτάμι αναντικατάστατο στην πολιτική ζωή. Μπορεί το Κίνημά μας να κάνει λάθη, σε αυτή την αχαρτογράφητη πορεία όμως δεν έχει παρεκκλίνει ποτέ από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και την ιδεολογία της ανοιχτής κοινωνίας που είναι και θα είναι πάντα σε σύγκρουση με τα κλειστά συστήματα που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται» σημείωσε επικεφαλής του Ποταμιού.

«Λαϊκιστές, ψεκασμένοι, επικίνδυνοι γραφικοί στα υπουργικά συμβούλια»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τόνισε ότι η απογοήτευση του κόσμου για την πολιτική τους έχει ξεχειλίσει. «Τα υπουργικά τους συμβούλια έχουν από όλα. Λαϊκιστές, ψεκασμένους, σταλινικούς, γραφικούς, επικίνδυνους γραφικούς. Όμως, αυτό που σίγουρα δεν διαθέτει αυτή η κυβέρνηση είναι διάθεση και σχέδιο για αλλαγές. Ήρθε ο Σταθάκης υπέγραψε για τον Χρυσό. Ήρθε ο Γαβρόγλου θα τα βρει με την ιεραρχία. Ήρθε η Αχτσιόγλου θα υπογράψει τα εργατικά. Είναι αυτό σχέδιο; Αρκούν τα μπαλώματα όταν είσαι μέσα σε μια καταιγίδα;».

«Το "ελάτε όλοι στη Ν.Δ. και εμείς ξέρουμε" δεν είναι λύση»

Στη συνέχεια μιλώντας για τις αδυναμίες του παλιού πολιτικού συστήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης έφερε ως παράδειγμα τη σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ που ανακοινώθηκε πρόσφατα λέγοντας: «Από τους 14 σκιώδεις υπουργούς οι 10 έχουν διατελέσει υπουργοί. Και όλοι μαζί σκιώδεις υπουργοί και σκιώδεις αναπληρωτές έχουν κυβερνητική θητεία 577 μηνών - δηλαδή 48 ετών. Το “ελάτε όλοι στη ΝΔ και εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε” δεν είναι λύση». Η χώρα δεν θέλει απλώς έναν άλλον πρωθυπουργό. Πρέπει να αλλάξουμε εποχή. Πρέπει να κάνουμε συγκρούσεις με όλα αυτά που μας χρεοκόπησαν. Πρέπει να δυσαρεστήσουμε συντεχνίες και συμφέροντα", κάτι που όπως εκτίμησε δεν μπορούν να κάνουν ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

«Η απραξία της κυβέρνησης διευκολύνει τη Χ.Α.»

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό - προσφυγικό μετά και τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στη Χίο ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να στήσει εμφύλιο, υποστηρίζοντας πως η απραξία της κυβέρνησης τη διευκολύνει. Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους κυβερνώντες να αφήσουν τις τυπικές επισκέψεις, να μείνουν μερικές μέρες στο νησιά και μαζί με τις αρχές και τους κατοίκους τους να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα και όχι να παριστάνουν τους σχολιαστές.

Ζήτησε επίσης η Ε.Ε. να στείλει ανθρώπους στα νησιά -το ειδικό προσωπικό που έχει υποσχεθεί. «Δεν θέλουμε άλλες ευχαριστήριες κάρτες από την Ευρώπη. Θέλουμε συμμετοχή στις λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!