Συρία: Σφοδρές μάχες στο ανατολικό Χαλέπι

Σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη στην στρατηγικής σημασίας συνοικία Σαχούρ, η ανάκτηση του ελέγχου της οποίας θα επιτρέψει στον συριακό στρατό να κόψει στα δύο το ανατολικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα δύο επιπλέον συνοικίες που μέχρι πρότινος ήλεγχαν οι αντάρτες, μετά την ανάκτηση χθες της μεγαλύτερης συνοικίας του τομέα.

Περισσότεροι από 4.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το τελευταίο 24ωρο το ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπίου, καθώς προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο.

«Από τη νύχτα, σχεδόν 1.700 άμαχοι έφυγαν προς τις περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις την ώρα που περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην κουρδική συνοικία Σέιχ Μαγκσούντ» ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!