«Γαλέρα» η αγορά εργασίας στην Ελλάδα-Παράδεισος τα... Σκόπια: Ιδού οι αποδείξεις!

Τρέμουν οι συνταξιούχοι από τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το μέλλον της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αφού επηρεάζονται άμεσα. Στο 62% η μερική απασχόληση για τον μήνα Οκτώβριο, ενώ στο 23,4% η ανεργία!

Το αίμα στο κεφάλι ανέβηκε ενός Ρώσου, βλέποντας τη σύντροφό του να… ανεβαίνει σε έναν άγνωστο άνδρα προκειμένου να ικανοποιήσει…
Το πιο επικίνδυνο φλερτ!
Θύμα ενός μικροφώνου, μιας άτυχης στιγμής του… φορέματός της, αλλά και της αδεξιότητας (;) ενός τεχνικού, έπεσε μια παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού…
Λίγο μετά την δημοσίευση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, μια εταιρεία μετακομίσεων στις ΗΠΑ, παρουσίασε μια πανέξυπνη διαφήμιση!
Αυτά είναι 10 υπερδιαστημικά πράγματα που μάθαμε από το «Mars» του National Geographic.
«Καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω»!
Χαμός στην Κίνα για τα μάτια της Alessandra Ambrosio. 
Η Kate Middleton έχει καταφέρει κάτι πολύ μα πολύ περίεργο.

 Της Αμέλιας Αναστασάκη 

Έκρηξη της ανεργίας και απόλυτη εργασιακή «ζούγκλα» οδηγούν σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων. Αυτή είναι η τραγική εικόνα της χώρας μας, και όσο και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ισχυρίζεται το αντίθετο και να παρουσιάζει συνεχώς στοιχεία που δείχνουν μόνο μείωση της ανεργίας και αύξηση των θέσεων εργασίας, δεν πρόκειται να πείσει κανέναν! 

Κώδωνας κινδύνου κρούει στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη απειλή για τις συντάξεις είναι προ των πυλών! Όταν η μερική απασχόληση κυμαίνεται στο 62%(Οκτώβριος) και η ανεργία στο 23,4%, με τι χρήματα πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι θα πληρωθούν οι συντάξεις; Όταν ένα Ασφαλιστικό Ταμείο δεν εισπράττει, πώς θα πληρώσει;

Μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αποδέχονται μισθούς πείνας, αλλά και διάφορες μορφές εργασιακής ειλωτείας, με «προεξάρχουσα» τη μερική απασχόληση. Τα ευρήματα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016 είναι άκρως αποκαλυπτικά. Σε σύνολο προσλήψεων 1.830.453, οι 837.977 (ποσοστό 45,78%) είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης, οι 728.904 (ποσοστό 39,82%) είναι θέσεις μερικής απασχόλησης και 263.572 (14,40%) είναι θέσεις εκ περιτροπής εργασίας. 

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

11 11 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 1

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου και πρόεδρο της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξη Μητρόπουλο, «περισσότερο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον μήνα Οκτώβριο 2016, όπου σε σύνολο 185.895 προσλήψεων, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης ανέρχονται σε 71.238 (ποσοστό 38,32%), οι θέσεις μερικής απασχόλησης σε 86.515 (ποσοστό 46,54%) και οι θέσεις εκ περιτροπής εργασίας σε 28.142 (ποσοστό 15,14%). Παρόμοιο ποσοστό εκτόξευσης στο 61,8% δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ!! Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο 2016 το ποσοστό μερικής απασχόλησης βρισκόταν στο 61,1%!».

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

11 11 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 2

Έτσι η κυβέρνηση μπορεί να επαίρεται ότι μείωσε την ανεργία κατά 3 μονάδες περίπου από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τα Ταμεία όμως θα χάσουν, μόνο για το 2016, 1 δις € περίπου από τις μειωμένες εισφορές λόγω των νέων ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

11 11 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 3

Εάν στα μεγέθη αυτά προσθέσουμε και τις δραματικές απώλειες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ύψους 4 δις € περίπου ετησίως, από τις μειωμένες εργοδοτικές και εργατικές εισφορές, αφού για κάθε μία μονάδα μείωσης της απασχόλησης τα Ταμεία υφίστανται απώλειες 320 εκατ. € περίπου ανά έτος, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο ζοφερό είναι το μέλλον των συντάξεων  στην πολύπαθη πατρίδα μας!

 



 

 

 

 


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!