Γαλλία - Κεντροδεξιά: Φαβορί Ζιπέ - Σαρκοζί, αουτσάιντερ ο Φιγιόν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ και ο τέως πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να δώσουν τη μάχη στον β' γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου - Μαΐου 2017.

Σε δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε η Le Monde και την οποία διεξήγαγαν η Cevipof και η Ipsos-Sopra Steria ο κ. Ζιπέ εκτιμάται ότι θα λάβει 36% στον α' γύρο των προκριματικών εκλογών, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ενώ ο κ. Σαρκοζί αναμένεται να λάβει 29%.

Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κερδίζει έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, λαμβάνει 22%, σε μια εντυπωσιακή άνοδο 10 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε έτερη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, ο κ. Φιγιόν φέρεται να απειλεί τη δεύτερη θέση του Νικολά Σαρκοζί και να έχει σοβαρές πιθανότητες να «κονταροχτυπηθεί» με τον Αλέν Ζιπέ στον β' γύρο, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Σε αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Ζιπέ και Σαρκοζί στον β' ΄γύρο των προκριματικών, ο πρώτος εμφανίζει ξεκάθαρο προβάδισμα, κατά μέσο όρο της τάξης του 57% έναντι 43% του δεύτερου.

Όποιος οριστεί υποψήφιος της Κεντροδεξιάς φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον β' γύρο τους, τον Μάιο του 2017, θα αντιμετωπίσει την ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!