Το επίσημο δείπνο στον Ομπάμα: Με σφυρίδα και γαρίδες, χωρίς γραβάτες

Σφυρίδα και γαρίδες θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητη.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ρωτήθηκε μέσω... μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης» αν υπάρχουν κάποια φαγητά τα οποία δεν τρώει και η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό.

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του.

Στο δείπνο θα προσκληθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Μιχαλολιάκου, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης και επιχειρηματίες. Αν και πρόκειται για επίσημο δείπνο, η γραβάτα θα είναι προαιρετική.

Οσο για τις προετοιμασίες, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα κλείσουν το κέντρο της Αθήνας, κόκκινα χαλιά θα στρωθούν στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου, η προεδρική φρουρά θα αποδώσει τιμές και θα γίνει ανάκρουση εθνικών ύμνων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!