Στη Δικαιοσύνη ο ΟΑΣΘ για την επίσχεση εργασίας

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχει την άρση της επίσχεσης εργασίας, στην οποία θα προχωρήσουν από αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, προανήγγειλε ο ΟΑΣΘ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΘ καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 26.11.2016, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνώρισε την οφειλή του προς τον Οργανισμό λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23 % και 24% στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή.

Σημειώνει επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης «έχει ήδη υπογράψει τη σχετική ΚΥΑ με την εντολή της άμεσης καταβολής του οφειλόμενου ποσού στον ΟΑΣΘ, πράγμα που σημαίνει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η οφειλόμενη προς τους εργαζόμενους μισθοδοσία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016».

«Παρά δε και το γεγονός ότι την 23.11.2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. κ. Κυρίζογλου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, της Αντιπεριφερειάρχου κας Πατουλίδου, του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρη, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Τσαραμπουλίδη, του Προέδρου των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. και του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ., όπου συζητήθηκαν τα ανωτέρω», συνεχίζει ο ΟΑΣΘ.

Προσθέτει επίσης ότι η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά «αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω οικονομικά προβλήματα στον Οργανισμό και το κυριότερο στερεί από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης».

«Ο ΟΑΣΘ για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας και να  αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διεξαγωγή της συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης.Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού μας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, ο ΟΑΣΘ καλεί εκ νέου το Συνδικάτο των εργαζομένων να ανακαλέσει την επίσχεση εργασίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!