Δημοσκόπηση - «βόμβα» για την κυβέρνηση: Οργή και απογοήτευση «πνίγουν» τους Έλληνες

Δημοσκοπήσεις: Οργή και απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών για την συνολική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.

Καιρός: Στα λευκά έχει «ντυθεί» η Πάρνηθα εδώ και λίγες ώρες, με το χιόνι να έχει καλύψει σχεδόν τα πάντα!
Ειδήσεις | Προκόπης Παυλόπουλος: Ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,…
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερα παιδιά σε παιδικό σταθμό τραυματίσθηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας και…
Τους κοινούς ελληνο-κουβανικούς δεσμούς αγώνων, τόσο κατά το παρελθόν όσο όμως και στο τώρα -επί παραδείγματι, η μακρινή Ελλάδα δίνει…
Ο βελονισμός  αποτελεί μια πολύπλοκη θεραπευτική τεχνική, η οποία βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε καθορισμένα σημεία του δέρματος.
Κορίτσια όποια προλάβει
Ο χώρος της μόδας έχει κάνει πλέον πολλά βήματα μπροστά. Αποδέχεται την γυναίκα όπως είναι αλλά και το σώμα της…
Μετά το #IceBucketChallenge και το #ManequinChallenge τώρα έρχεται κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Την οργή της ελληνικής κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και αποτυπώνει το γκάλοπ, έρχεται να συμπληρώσει και η κατάρρευση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τα δυο αυτά στοιχεία να συνθέτουν ένα «μίγμα» πολιτικής και κοινωνικής οργής.

public issue pinakas1 copy

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό των απαντήσεων στο ερώτημα πως νιώθετε για την κατάσταση στη χώρα με το 28% να απαντάει «οργή», το 25% «απογοήτευση» και το 19% «ντροπή», ενώ μόνο το 14% απάντησε ότι θέλει τη σημερνή κυβέρνηση.

public issue pinakas2

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει υποστεί βαθύ τραύμα στη δημοτικότητά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν τόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία όσο και στη δημοφιλία.

public issue pinakas3

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη.

public issue pinakas4

Μάλιστα  το 42% θεωρεί ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκης καταλληλότερο για πρωθυπουργό, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

public issue pinakas5

Στο ερώτημα «ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ, ενώ μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή. Η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο».

public issue pinakas6

Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

public issue pinakas7

Παράλληλα 9 στους 10 πολίτες δηλαδή το 88% πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

public issue pinakas8


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!