Χιονοπτώσεις και παγετός. Κλειστά σχολεία και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

 

Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι, όπου στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κατά τόπους τη νύχτα προς την Πέμπτη θα σημειωθεί παγετός.

Στο μεταξύ, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πάρνηθα.

Σε περιοχές όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη σημειώνονται από το πρωί ασθενείς χιονοπτώσεις, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Χιόνια έπεσαν και στην κεντρική Μακεδονία, καθώς χιόνισε στις γύρω ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Κλειστός είναι από τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Από το μεσημέρι χιόνισε και στην Θεσσαλία, ενώ νωρίς το απόγευμα άρχισε να χιονίζει ακόμα και στην Πάρνηθα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, προβλήματα προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στο νησί της Λέσβου, ενώ σήμερα, από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κρήτη, προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου.

Κλειστά σχολεία στον δήμο Φλώρινας

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Κοζάνης τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μια διδακτική ώρα αργότερα. Η ώρα προσέλευσης για τα νηπιαγωγεία θα είναι 9.20 - 9.30. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τρίκαλα

«Με ελάχιστη χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασιες είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα στα ορεινά των Τρικάλων και σε περιοχές, όπως το Περτούλι, Αγιόφυλλο, Μαλακάσι και Καστανία» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο ίδιος προσθέτει πως δεν υπάρχουν μέχρι τώρα προβλήματα, καθώς τα 18 μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων βρίσκονται στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι, ώστε να διεξάγεται χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία.

Όσον αφορά στο νομό Καρδίτσας, χιονίζει αυτή την ώρα σε όλο τον ορεινό όγκο, και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, προσθέτοντας πως το ύψος του χιονιού φτάνει στα 15 εκατοστά στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου. Πάντως, το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή, ρίχνοντας αλάτι όπου χρειάζεται.

Ζάκυνθος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε  ο δήμος Ζακύνθου της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, σύμφωνα με το έγγραφο που απεστάλη από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και μετά από σχετική εξουσιοδότηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Η απόφαση αυτή αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις, κ.λπ.) στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην περιοχή μας.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα και για χρονικό διάστημα 6 μηνών (έως 26 Μαΐου 2017).

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει άρση της παραπάνω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, δίχως νέο έγγραφο.

Ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών έχει ανατεθεί στον δήμο Ζακύνθου.

Βόλος

Έφθασε ο χιονιάς και στην Μαγνησία, κυρίως στα ορεινά του Πηλίου, όπου ξεκίνησε η χιονόπτωση από τις 7 το απόγευμα και σταδιακά έχει αρχίσει να ασπρίζει στέγες και ύπαιθρο, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους δρόμους.

Η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου στις 8 απόψε ήταν στους -4 και κατά την διάρκεια της νύχτας θα πέσει στους -7.

Στον Βόλο ρίχνει χιονόνερο και τα θερμόμετρα δείχνουν 6 βαθμούς, ενώ η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, είναι έτοιμη με δεκάδες μηχανήματα να αποχιονίσουν τους δρόμους εφ’ όσον χρειασθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!