Brexit: Σεβασμό στην απόφαση του δικαστηρίου ζητεί η υπ. Δικαιοσύνης της Βρετανίας

Σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τους δικαστές ζήτησε το Σάββατο η υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Λιζ Τρας, μετά από τις επιθέσεις σε βάρος του Ανωτέρου Δικαστηρίου του Λονδίνου, το οποίο απεφάνθη ότι το κοινοβούλιο έχει δικαίωμα ψήφου για το Brexit. «Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι το θεμέλιο του κράτους δικαίου», τόνισε η κ. Τρας σε δήλωσή της.

Η απόφαση της δικαιοσύνης προκάλεσε την οργή υποστηρικτών του Brexit, όπως η εφημερίδα Daily Mail, η οποία παρουσίασε τους τρεις δικαστές που έλαβαν την απόφαση ως «εχθρούς του λαού».

Μπροστά στη βιαιότητα των λεκτικών επιθέσεων, πολλοί πολιτικοί ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Ο δικηγορικός σύλλογος της Αγγλίας και της Ουαλίας καταδίκασε επίσης τις «σοβαρές και αδικαιολόγητες» επιθέσεις κατά των δικαστών.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου του Λονδίνου, ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επέμεινε ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίκληση του Αρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας μέχρι το τέλος Μαρτίου παραμένει «αμετάβλητο».

Ομως, εάν η απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, η κοινοβουλευτική διαδικασία που θα παρεμβληθεί κινδυνεύει να καθυστερήσει τη διαδικασία του Brexit.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών επανεμφανίσθηκε κατά το τελευταίο 48ωρο, μία υπόθεση που πλέον συζητείται ανοικτά στους κόλπους της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Telegraph.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!