Νέα χαλάρωση στα capital controls με έξι αλλαγές -Ανάληψη έως 2.000 ευρώ το μήνα


Αλλαγές στα capital controls με αύξηση του ορίου αναλήψεων και άνοιγμα νέων λογαριασμών σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά από σχετική εισήγηση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος, η πρόταση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών εφόσον πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν  σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά το μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς.Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας η σχετική εισήγηση προβλέπει τη χαλάρωση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές σε έξι σημεία:
  1. Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων λογαριασμών χωρίς καμία προΰπόθεση.
  2. Το μηνιαίο όριο αναλήψεων να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  3. Να υπάρχει η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά το μήνα.
  4. Η αύξηση στο 50% του ορίου ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν από 30% που είναι σήμερα.
  5. Ο διπλασιασμός στα 2.000 ευρώ του μηνιαίου ορίου για τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό.
  6. Η αύξηση στα 30.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, του μηνιαίου ορίου για τις εισαγωγές επιχειρήσεων ανά τραπεζικό κατάστημα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!