Eurorogroup: Στις 5 Δεκεμβρίου τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει σημειωθεί πρόοδος και είναι προς το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας πως ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε την ισχυρή πρόθεση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και το Ταμείο θα λάβει τις αποφάσεις του για το ελληνικό πρόγραμμα έως τέλος του έτους.

«Μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, την πρόοδο που έχει σημειωθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup. Ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όταν ο ESM θα έχει περισσότερα στοιχεία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους και θα έχουν αξιολογηθεί οι μεταρρυθμίσεις του δεύτερου προγράμματος.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για το ελληνικό χρέος, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, είναι όμως πολύ νωρίς, όπως είπε, να γνωρίζουμε από τώρα τα μέτρα που θα ληφθούν το 2018. Εξίσου αδύνατο -πρόσθεσε- είναι για το ΔΝΤ να γνωρίζει εάν τα μέτρα για το χρέος είναι αρκετά. «Χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες» τόνισε.

Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν ως τις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να συνεδριάσει πριν από το τέλος του έτους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, που εκπροσωπούσε το ΔΝΤ στο Eurogroup, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι «είναι επιθυμητό και δυνατό να έχουμε μία συνολική συμφωνία το Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι το 2017 θα ξεκινήσει με πνεύμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης». Πρόσθεσε δε ότι την επόμενη εβδομάδα οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και ο ίδιος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπου ο ESM θα καταθέσει τις προτάσεις του. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζονται διάφορες επιλογές, είπε ο Κλ.Ρέγκλινγκ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από οποιαδήποτε λύση και αν επιλεγεί.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!