Hasta la vista, Hasta siempre, Comandante!

Θα επιχειρήσουμε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στα αυτοκίνητα με το οποία κατά καιρούς ο Φιντέλ έτυχε να φωτογραφηθεί μαζί τους. Το μουσείο Depósito del Automóvil που είναι το μουσείο αυτοκινήτου της Αβάνα, κρύβει θησαυρούς καθώς ανάμεσα στα εκθέματα θαυμάζουμε μια Ducati 900SS του 1977 που ανήκε στον Φιντέλ! Βεβαίως διάσημη είναι η φωτογραφία με τον Φιντέλ να κάθεται στο καπώ μιας Alfa Romeo, ενώ πλήθος είναι τα αυτοκίνητα τα οποία είχαν αναλάβει την μεταφορά του σε καθημερινή βάση ή σε ειδικές εορταστικές περιπτώσεις.

Ο Φιντέλ κυβέρνησε την Κούβα από το 1959 έως το 2008 και πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2016, σε ηλικία 90 ετών. Ο Φιντέλ Κάστρο έγινε παγκόσμια γνωστός το 1962, όταν η αντιπαράθεσή του με τον Τζον Φίντζεραλντ Κέννεντυ κατά την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων μιας παραστρατιωτικής ομάδας (Ταξιαρχία 2506), υποστηριζόμενη από την CIA, οδήγησε τον πλανήτη στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πόλεμου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση.

 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!