Πεδίο μαχών η Ελλάδα: Οι κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την επέτειο του Πολυτεχνείου (pics+vids)

Ειδήσεις για Πολυτεχνείο 1973: Από σοβαρά επεισόδια αμαυρώθηκε (και φέτος) η 43η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οδομαχίες, πετροπόλεμος και χημικά στον απόηχο των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας - Μολότοφ και ταραχές σε όλες τις μεγάλες πόλεις. 

Πραγματικότητα έκανε ένας Κρητικός το όνειρο ζωής που είχε από παιδί η γιαγιά του.
Τα «πυρά» ολόκληρου του διαδικτύου έχει συγκεντρώσει ένα ανήθικο ζευγάρι, το οποίο δεν δίστασε να ικανοποιήσει τα ζωώδη ένστικτά του…
Πολυτεχνείο: Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο – Οργή για αυτούς που βεβηλώνουν το ιερό σύμβολο του Έθνους
Σε απίστευτες αποκαλύψεις, σχετικά με την δράση του ISIS στα Βαλκάνια προχώρησε η Αστυνομία του Κοσσόβου, υποστηρίζοντας πως απετράπη τρομοκρατικό…
5 τρόποι να καμουφλάρεις την καραφλίτσα που αχνοφαίνεται.
Την αφήνει στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της!
Πολλά είναι τα κορίτσια που από την ηλικία των 8-9 ετών εμφανίζουν έντονη τριχοφυΐα στα πόδια, τα χέρια και τις…
«Γιατί το παιδί μου θα πρέπει να ξεκινήσει κολύμβηση; Ποια είναι η σωστή ηλικία να αρχίσει τον αθλητισμό; Είναι η…

Για πολλές ώρες, με ορμητήριο το ιστορικό κτήριο του Ιδρύματος της οδού Πατησίων, περίπου 200 κουκουλοφόροι πετούσαν μολότοφ, πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ αλλά και τους δημοσιογράφους.

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων προς τους δημοσιογράφους

2639154

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τη λήξη της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, όταν ομάδα νεαρών έστησε οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ, χρησιμοποιώντας θρανία και καρέκλες που πήραν από τις αίθουσες του Πολυτεχνείου, ενώ νεαροί έσκισαν, ποδοπάτησαν και έκαψαν μια ελληνική σημαία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Παράλληλα, πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόντουσαν στην περιοχή.

2638748

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτηρίου Γκίνη απ' όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα.

2639090

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε και το μέγεθος των καταστροφών, με τη ευρύτερη περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης.

Έτοιμοι για έφοδο ήταν οι αστυνομικοί στο Πολυτεχνείο

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ηλίας Ζαγοραίος, σύμφωνα με το STAR είχε δώσει το πράσινο φως να επέμβει η αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσει κακουργηματικές πράξεις.

Η Αστυνομία -όπως αναφέρουν πληροφορίες- έχει προχωρήσει σε 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές, ενώ η ένταση άρχισε να υποχωρεί  μετά τη 01:00, ξημερώματα Παρασκευής (18/11).

Καμμένο αυτοκίνητο στην οδό Καποδιστρίου

autokinito

Οι λεγόμενοι «γνωστοί – άγνωστοι» πέταξαν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

2639099

Επεισόδια και τραυματισμός αστυνομικού στα Ιωάννινα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων αμέσως μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν σε παράταξη μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου εμπόδιζαν την πρόσβαση σε αυτό στις χιλιάδες των διαδηλωτών που παρέμεναν στο χώρο της πλατείας φωνάζοντας συνθήματα. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και μετά τις πρώτες φραστικές αντιπαραθέσεις άρχισαν οι αψιμαχίες. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Επεισόδια στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

2639049

Επεισόδια σημειώθηκαν στο προαύλιο της πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όταν εισήλθαν σε αυτό ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ένταση και επεισόδια στην πορεία στο Ηράκλειο

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες και κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!