Public Issue: Διάχυτη απογοήτευση για την πορεία της χώρας

Διάχυτη απογοήτευση για την πορεία της χώρας εκφράζεται από τους Έλληνες στο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενήργησε η Public Issue για τον Νοέμβριο. 

Το 88% πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», ενώ μόλις το 8% θεωρεί ότι βαίνουν προς τη σωστή.

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 73% απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και το 19% ότι πηγαίνουν προς τη σωστή. Αντίστοιχα, το 95% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 3% ότι κινείται προς τη σωστή.

Το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αισθάνεται οργή/αγανάκτηση, το 25% ότι αισθάνεται απογοήτευση, το 19% ανησυχία/άγχος και το 9% ντροπή.

Ως προς τη διεθνή ισχύ της χώρας, το 53% απάντησε ότι η θέση της είναι πιο αδύνατη σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 38% θεωρεί ότι παρέμεινε η ίδια και το 8% ότι έγινε πιο ισχυρή.

Επίσης, το 42% υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Καταλληλότερο θεωρεί τον κ. Τσίπρα το 22%, ενώ το 35% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» το 14% απάντησε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το 32% μια κυβέρνηση της Ν.Δ. και το μεγαλύτερο ποσοστό, 52%, απάντησε «καμία από τις δύο».

Τέλος, το 53% τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών και το 45% υπέρ. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!