Τι κάνει η Samsung με τα Note 7 που επιστρέφονται

Ως απώτερο στόχο, η Samsung ελπίζει να ανακτήσει όλα τα smartphones αυτού του μοντέλου. Το Wired αναφέρει ότι η Samsung έχει μια εγκατάσταση στο Τέξας, που θα συγκεντρώσει τις σχεδόν δύο εκατομμύρια συσκευές Galaxy Note 7 που είναι σε κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις η Samsung ανακτήσει όλες τις συσκευές Galaxy Note 7, θα τις μεταφέρει σε εταιρείες ανακύκλωσης που συλλέγουν τα ηλεκτρονικά από τους καταναλωτές για να ανακτήσουν τα πολύτιμα υλικά που περιέχουν, ανέφερε το Wired κατόπιν συνομιλίας με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μπορούν να επωφεληθούν πολύ από την επιστροφή των συσκευών. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες διαδικασίες και εργαλεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως ο Call2Recycle, μεταξύ αμέτρητων άλλων (τόσο κερδοσκοπικών όσο και μη-κερδοσκοπικών), θα διαλύσουν τις συσκευές για την ανάκτηση των μετάλλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενός smartphone. Πρόκειται συνήθως για μέταλλα υψηλής αξίας, όπως χρυσός και ασήμι.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την ΥΠΠ, ένα εκατομμύριο ανακυκλωμένα smartphones θα αποφέρουν 75 κιλά χρυσού, 772 κιλά ασήμι, και περισσότερα από 35.000 κιλά χαλκού. Η Samsung σκοπεύει να ανακυκλώσει περίπου δύο εκατομμύρια αυτών των συσκευών στις ΗΠΑ, οπότε είναι πιθανό οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης να ανακτήσουν δύο φορές τις ποσότητες αυτές μετά την ανακύκλωση των συσκευών. Αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια δολάρια για τις εταιρείες. Και είναι ίσως σημαντικό να σημειωθεί ότι η Samsung δεν θα λάβει τίποτα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Galaxy Note 7 θα αποφέρει στις εταιρείες ανακύκλωσης πολύτιμα υλικά. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες ανακύκλωσης που επικοινώνησαν με το Wired είπαν ότι η απόφαση της Samsung να κολλήσει την μπαταρία στο Galaxy Note 7, το οποίο υπερθερμαίνεται και πιάνει φωτιά, θα μπορούσε να καταστήσει τη διαδικασία της ανακύκλωσης λίγο επικίνδυνη. Είναι επίσης ασαφές εάν η ελαττωματική συσκευή θα συσκευαστεί σωστά ως «κατεστραμμένη, ελαττωματική, προς απόσυρση» ώστε να φτάσει στα προγράμματα ανακύκλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNE GREECE:

Στέλιος Χατζηιωάννου στο Fortune: Η επόμενη επένδυση στην Ελλάδα θα είναι το easy Farmer!

Οι 25 καλύτερες παγκόσμιες εταιρείες για να δουλεύεις

Tα δέκα καλύτερα gadgets της Amazon που αξίζει να αγοράσετε

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!