Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

To ΔΝΤ μπαίνει στο πρόγραμμα αλλά η Βελκουλέσκου ζητά μέτρα-«φωτιά»!

Μπαίνει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά με μέτρα-«φωτιά», σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Η εκπρόσωπος του Ταμείου στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου έχει βάλει συγκεκριμένα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση :

 -Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, που θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση συντάξεων πάνω από ένα όριο, ενδεχομένως από το 2019. 

-Τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

-Και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως και την κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Το σχέδιο για τον συμβιβασμό, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι έτοιμο και ο δρόμος ανοιχτός για συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για τη δεύτερη αξιολόγηση, είσοδο του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο με χρηματοδότηση 6 δισ. ευρώ και έκθεση βιωσιμότητας χρέους από το Ταμείο. Όλα αυτά θα επιτρέψουν στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να ανοίξει την κάνουλα της ποσοτικής χαλάρωσης για φθηνή ρευστότητα προς τις τράπεζες.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας