Αξιολόγηση και μετά... σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας UPD

Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στην Κομοτηνή.  Μετά την ολοκλήρωση της, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Στην επίσκεψή του στην Θράκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι η ανεργία και προς αυτή την κατεύθυνση είπε πως αποτελεί εθνικό στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης -τα επόμενα πέντε χρόνια- να υπάρξει δραστική μείωση της.

Ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης είπε επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα είναι το άθροισμα των σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης ανά Περιφέρεια.

Εισαγωγική ομιλία στη σύσκεψη με φορείς της Θράκης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. https://t.co/gN39tJSjmo 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 25 Νοεμβρίου 2016

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εκεί, ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την επίσκεψη στο λιμάνι, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Στην Θράκη που πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για περιφ. ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Έργα υποδομής σε ενέργεια, μεταφορές και έρευνα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη θέτουν την ακριτική περιοχή στο επίκεντρο της προσπάθειας δημιουργίας μιας εξωστρεφούς οικονομίας».

Μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αναπτύσσεται με το βλέμμα στραμμένο σε Νοτιοανατολική Ευρώπη, Εύξεινο Πόντο και Ανατ. Μεσόγειο».

Σημείωσε επίσης ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καταγράφει αύξηση του κύκλου εργασιών του και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη».

Ενώ τόνισε πως η «αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, με τη στρατηγική γεωγραφική θέση και το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μπορούν να αναδείξουν την Αλεξανδρούπολη και όλη την Ελλάδα σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο».

Στην Θράκη που πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για περιφ. ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Έργα υποδομής σε ενέργεια, μεταφορές και έρευνα 1/2 pic.twitter.com/V2Qam8m7fR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 25 Νοεμβρίου 2016

 

 

σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη θέτουν την ακριτική περιοχή στο επίκεντρο της προσπάθειας δημιουργίας μιας εξωστρεφούς οικονομίας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 25 Νοεμβρίου 2016

Με ένα μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών έφτασε στον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που η δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.

Επίσης σημείωσε στόχος είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες.

PDF iconΟ χαιρετισμόs του πρωθυπουργού στη Φιλλύρα

Το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» επισκέφθηκε στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στους μαθητές, τους κάλεσε να δώσουν βάση στην εκπαίδευση ώστε να προοδεύσουν.

PDF iconΗ ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μειονοτικό Σχολείο

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθεί το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», και θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του Γραφείου της ΓΓ Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Θα συμμετάσχει επίσης σε σύσκεψη με φορείς της Θεσσαλονίκης. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!