Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Χειροπέδες σε δικηγόρο και δύο συνεργούς! Πλαστογράφησε διαθήκη και «έβαλε χέρι» σε 1,1 εκ.ευρώ

Συνελήφθησαν για οργανωμένη υπόθεση απάτης, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 1/12/16 στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες υπήκοοι, ένας 53χρονος δικηγόρος και μια 48χρονη.
 
Κατηγορούνται συγκερκομένα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απάτη επί δικαστηρίω και παράβαση του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ συγκατηγορούμενός τους στην ίδια υπόθεση, είναι και ένας 42χρονος.
 
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων εξακρίβωσε μετά από έρευνα ότι οι τρεις τους είχαν συστήσει, τουλάχιστον από φέτος τον  Μάιο, σπείρα η οποία κατάρτισε πλαστή διαθήκη και με απατηλό τρόπο πέτυχε την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αυτή κηρύχθηκε ως "κυρία". 
 
 Έγιναν έτσι κύριοι της ακίνητης περιουσίας του θανόντα και προέβησαν επίσης σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από Τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο φερόμενος ως διαθέτης.
 
Ο 42χρονος κατέθεσε ενόρκως ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών ότι η υπογραφή της "διαθήκης" είναι αυτή του θανόντος, ενώ  η 48χρονη εμφανίσθηκε ως η μοναδική "κληρονόμος" και πέτυχε με τον προαναφερόμενο τρόπο να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του θανόντα.
 
Ο 53χρονος εμφανίσθηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε Τραπεζικό Κατάστημα και αιτήθηκε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.
 
Ο δικηγόρος  και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.
 
Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της σπείρας ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
 

Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας