Δημοσκόπηση: Αγγίζει αυτοδυναμία η ΝΔ με 30,5%, όλεθρος για τον ΣΥΡΙΖΑ με 15,1%


Αγγίζει την αυτοδυναμία η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς διευρύνει συνεχώς το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προσελκύοντας ψηφοφόρους από κάθε κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται να οδηγεί σε double score.

Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, περισσότεροι από 8 στους δέκα αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση και ανάμεσα τους περιλαμβάνεται η μεγάλη πλειοψηφία 66,9 όσων επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκογές του Σεπτεμβρίου 2015. 
Ακόμη δυσμενέστερο είναι το εύρημα είναι η υψηλή απαισιοδοξία για το μέλλον που εκφράζεται από τους περισσότερους συμμετέχοντες στην έρευνα καθώς επτά στους δέκα και μεταξύ αυτών το 59,4% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι και τον επόμενο χρόνο τα πράγματα στη χώρα θα εξελιχθούν προς το χειρότερο.
Στο σύνολο των ψηφοφόρων μόνο ένα ισχνό ποσοστό της τάξης του 8,6% αισιοδοξεί για θετικές εξελίξεις μέσα στο 2017 ποσοστό που μόλις και μετά βίας φτάνει στο 12,9% για τους ψηφοφόρους του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος.
Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να προκρίνει την παραμονή στο ευρώ μόλις το 27,7 δηλώνει προτίμηση στη δραχμή ενώ δείχνει σημάδια κόπωσης από την παράταση της μνημονιακής πολιτικής και των αδιάκοπων σκληρών μέτρων
Εκφράζει δε έντονη δυσανεξία στην προοπτική νέων μέτρων τασσόμενο υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.
Στο δίλημμα μέτρα ή κάλπες το 60,5% καλεί την κυβέρνηση να αρνηθεί τα μέτρα και να πάει σε εκλογές.
Με αναγωγή επί των εγκύρων δηλαδή χωρίς άκυρα, λευκά και αποχή οι αναλυτές της Marc υπολογίζουν τη δύναμη της ΝΔ στο 30,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,1%.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα της αξιωματικός αντιπολίτευσης φτάνει στο 27,2% και το κυβερνών υποχωρεί στο 13,4%.
Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν η Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ που συγκεντρώνουν από 6% και έπεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%.
Στο μεταίχμιο της εισόδου στη Βουλή η Ενωση Κεντρώων με 2,5, οι ΑΝΕΛ και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,3%. Το Ποτάμι κινείται πιο κάτω στο 1,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!