Εκδήλωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία

           


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                          

Με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία, εκ μέρους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ) σας καλούμε στην εκδήλωση-συνάντηση:
«Η διαφορά είναι δικαίωμα»
στις 03 Δεκεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα.
     Γνωρίζουμε όλοι, πως τα άτομα με αναπηρίες και μαζί με τις άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πλήττονται πολύ περισσότερο από την κρίση και αποτελούν τα πρώτα θύματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Κατά συνέπεια ευθύνη του ΚΚΠΚΜ και ευθύνη του συνόλου της Πολιτείας είναι να απλώσουν δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους συμπολίτες με αναπηρία, να υπενθυμίσει τα κοινωνικά δικαιώματα τους, να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ένα κόσμο αλληλέγγυο και δικαιότερο, όπου η διαφορά είναι δικαίωμα.
Τέλος να τονίσει πως τα Άτομα με Αναπηρία οφείλουν να προασπίζουν το αυτονόητο δικαίωμα τους για σεβασμό, αξιοπρέπεια, εργασία, εκπαίδευση και συμμετοχή στο γίγνεσθαι  ως ενεργοί και ισότιμοι πολίτες.
Κλείνοντας, όλοι μαζί ας γίνουμε συνδιαμορφωτές μιας κοινωνίας συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης. Μιας κοινωνίας για όλους.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
12:00  Έναρξη εκδήλωσης από την  Μπάντα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης                                          
12:30-13:30 Θα απευθυνθούν χαιρετισμοί
13:30  «I have a dream» από την ομάδα Dance and the mind σε χορογραφία του Χρήστου Κισσά
14:00  Παραδοσιακοί χοροί από Το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης (Παιδική ομάδα και ομάδα ενηλίκων)
14:30 Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών
15:15 Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης
16:00 Παραδοσιακοί χοροί από το ΚΑΑμεΑ Σερρών
16:30 Η Μπάντα «Κρουστόφωνο
17:00 Χορευτικό από τον Σύλλογο Μη Ακουόντων της σχολής Κωφών Θεσσαλονίκης
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το 4ο σύστημα Ελλήνων Προσκόπων δήμου Νεάπολης-Συκεών θα απασχολεί τα παιδιά με παραδοσιακά παιχνίδια.












Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!