ΣΥΡΙΖΑ: Στους πολίτες να αποδοθεί το στρατόπεδο Παύλου Μελά


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Θεσσαλονίκη 1/12/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους πολίτες να αποδοθεί το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά για την συζήτηση και λήψη απόφασης για τους όρους παραχώρησης τμήματος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει τα εξής:
  1. Το ΤΕΘΑ με την επιμονή του να ανεγείρει κατοικίες εντός του πρώην στρατοπέδου, σε έκταση 52,3 στρεμμάτων, φαίνεται ανίκανο να κατανοήσει αυτό που όλοι οι επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν: ότι δηλαδή τα πρώην στρατόπεδα αποτελούν για τη Θεσσαλονίκη τους μόνους εναπομείναντες αδόμητους χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου σε μία πόλη που διαθέτει τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο
  2. Η απόδοση 8 στρεμμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως ως περιβάλλοντος χώρου (!!!) του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται εντός του πρώην στρατοπέδου ξεπερνάει τα όρια της κοινής λογικής και καταντάει πρόκληση.
  3. Καλούμε το μεν Δημοτικό Συμβούλιο να μην ψηφίσει τη συμφωνία παραχώρησης την δε ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το εμβληματικό και ιστορικό στρατόπεδο Παύλου Μελά να αποδοθεί ακέραιο στους πολίτες.
Το γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!