Δύναμη Δημιουργίας- Νέα Πρόταση: Ακόμα μία επιτυχία της διοίκησης

Ακόμα μία επιτυχία της διοίκησης

Οι επιπτώσεις της ανυπαρξίας και της ανικανότητας της διοίκησης στη σκληρή  καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου μας, δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στην παντελή έλλειψη υπηρεσιών και συντήρησης των απαραίτητων βασικών υποδομών, αλλά επεκτείνεται και στην επιβάρυνση των οικονομικών με λανθασμένες και πρόχειρες αποφάσεις που οδηγούν στην επιδίκαση μεγάλων αποζημιώσεων και την κατασπατάληση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μία τέτοια υπόθεση είναι οι προσλήψεις και οι μετέπειτα απολύσεις των συμβασιούχων του Δήμου. Σήμερα βγήκε η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της ομαδικής αγωγής που κατέθεσαν οι 53 συμβασιούχοι, που τους επιδικάζει αποζημίωση απόλυσης 4.000 ευρώ στον καθένα συν τα επιδόματα αδείας και χορήγησης γάλακτος. Επιπρόσθετα τους επιδικάζει ξανά τους μισθούς των τριών πρώτων μηνών που τους έχουν ήδη καταβληθεί, γιατί ο Δήμος μας δεν μπόρεσε να προβάλει παραδεκτά στο Δικαστήριο την ένσταση εξόφλησης των δεδουλευμένων στο ποσό που ήδη έχει πληρώσει!  Έτσι, πέραν των 4.000 και πλέον ευρώ θα καταβάλει λόγω ανικανότητας άλλες 3.000 ευρώ στον καθένα, χρήματα που έχει ήδη δώσει. Το χειρότερο είναι ότι λόγω της διαδικασίας που ακολουθείται στο εφετείο και της μη δυνατότητας προσκόμισης νέων στοιχείων, ακόμη και αν υποβληθεί έφεση κατά πάσα πιθανότητα θα απορριφθεί.
Το σύνολο της αποζημίωσης που επιδικάστηκε και για τους 53 συμβασιούχους φτάνει τις 400.000 ευρώ! Σε αυτά εάν προσθέσουμε και τις 210.000 ευρώ που τους έχουν ήδη καταβληθεί η οικονομική ζημία στο Δήμο μας ξεπερνάει μέχρι στιγμής τις 600.000 ευρώ. Και λέμε μέχρι στιγμής γιατί οι συμβασιούχοι μπορούν στο εφετείο να διεκδικήσουν πάλι τους επιπλέον 9 μήνες της σύμβασης τους συν τη δυνατότητα επέκτασης της, βάσει νόμου και για το 2017!
Το τραγικότερο όλων είναι ότι ο Δήμος μας αναγκάζεται από τα λάθη και τις αστοχίες της διοίκησης του να πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα που αντιστοιχούν σε μισθοδοσία τουλάχιστον 8 μηνών, ενώ η ίδια με δική της απόφαση δεν επέτρεψε στους συμβασιούχους να εργαστούν και να προσφέρουν όπως αυτοί επιθυμούσαν. Δηλαδή, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες και απαραίτητες εργασίες βάση ειδικότητας, τους απαγορεύτηκε αυστηρά και διά ροπάλου να το κάνουν. Έτσι, το σύνολο σχεδόν των χρημάτων που δόθηκαν και θα δοθούν στους συμβασιούχους αποτελούν πρόστιμο και αποζημίωση για τα λάθη της διοίκησης, που είτε θα επιβαρύνουν μέσω αυξήσεων των δημοτικών τελών όλους εμάς τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, είτε θα μας στερήσουν από κάποια βασικά και αναγκαία έργα.
Όλα τα ανωτέρω πιστεύουμε ότι δε χρήζουν περαιτέρω σχολίων. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Συγχαίρουμε τους συμβασιούχους που με το δίκαιο και συντονισμένο αγώνα τους πέτυχαν το καλύτερο για τις οικογένειες τους. Περιμένουμε από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών να μας πουν πως θα καλύψουν τη μεγάλη οικονομική βλάβη που υπέστη ο Δήμος μας εξαιτίας των δικών τους χειρισμών.



Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!