Συντριβή στην Κολομβία: Η έρευνα εξετάζει αν το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα

Η έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα με 71 νεκρούς στην Κολομβία επικεντρώνεται στο αν το αεροσκάφος έπεσε επειδή έμεινε από καύσιμα.

Οι αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι το ντεπόζιτο ήταν άδειο την στιγμή της συντριβής, κάτι που φαίνεται επίσης να συνάδει με αναφορές από την -φερόμενη και ακόμη ανεπιβεβαιώτης γνησιότητας- συνομιλία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου που μιλούσε για ηλεκτρικά προβλήματα και πρόβλημα με τα καύσιμα.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν και παίκτες της βραζιλιανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoence, είχε απογειωθεί από τη Βολιβία με προορισμό το Μεντεγίν της Κολομβίας. Συνετρίβη λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, στοιχίζοντας τη ζωή 71 από τους 77 επιβαίνοντες (έξι επέζησαν, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση την Πέμπτη).

Ο επικεφαλής της κολομβιανής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλφρέδο Μποκανέγρα ανέφερε ότι «μετά την άφιξή μας στο σημείο της συντριβής και την εξέταση των συντριμμιών μπορούμε σαφώς να επιβεβαιώσουμε ότι το αεροσκάφος δεν είχε καύσιμα την ώρα της συντριβής».

«Ως εκ τούτου, ξεκινήσαμε έρευνα για το λόγο για τον οποίο το αεροσκάφος δεν είχε καύσιμα την ώρα της συντριβής» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Προηγουμένως, κολομβιανά ΜΜΕ μετέδωσαν ηχογράφηση που υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την επικοινωνία του πιλότου, Μιγκέλ Κιρόγκα, στην οποία ο πιλότος φέρεται επίσης να μιλά για έλλειψη καυσίμων.

Η γνησιότητα της ηχογράφησης δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο πιλότος έλεγε στον πύργο ελέγχου ότι «η πτήση Lamia 933 αντιμετωπίζει πλήρη κατάρρευση των ηλεκτρικών συστημάτων, και είναι χωρίς καύσιμα».

«Έκτακτη κατάσταση καυσίμων» φέρεται να επανέλαβε στον πύργο ελέγχου ο πιλότος, ζητώντας άδεια για άμεση προσγείωση.

Στο σημείο της συντριβής δεν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!