Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Επιμένει... αισιόδοξα ο Μοσκοβισί: Μπορούμε συμφωνία ως τη Δευτέρα

Την πεποίθηση πως μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού της τρόικα με την Ελλάδα ως το Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος επίτροπος Μοσκοβισί, στο περιθώριο της παρουσίασης πρότασης για το ηλεκτρονικό εμπόριο.
 
Καθώς, όμως, υπάρχουν ακόμα ανοικτά σημεία στη διαπραγμάτευση προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις με την Τρόικα και να τα κλείσουν το συντομότερο δυνατό. Ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι στο Εurogroup θα γίνει συζήτηση για βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και πως ακόμα και η συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου δεν είναι η καταληκτική, οι υπουργοί Οικονομικών θα συνέλθουν και πάλι στο τέλος του μήνα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
 
«Όπως γνωρίζετε ξόδεψα 36 ώρες στην Ελλάδα στις αρχές της εβδομάδας συναντώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, την Υπουργό Εργασίας και σε όλα τα άτομα που μίλησα τους είπα πως ελπίζω το Eurogroup του Δεκεμβρίου να είναι μια σημαντική και θετική συνάντηση για την Ελλάδα» είπε ο Επίτροπος.
 
«Πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδο για να έχουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), η οποία αποτελεί μια τεχνική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Θέλω το ΔΝΤ σύμφωνο και μαζί με ΕΚΤ, Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, το Eurogroup μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για σοβαρό διάλογο, για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να υπάρχει μια παραγωγική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» διευκρίνισε.
 
«Έχουμε βραχυπρόθεσμα μέτρα και θα συζητήσουμε ένα περίγραμμα των μεσοπρόθεσμων» είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί και προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική ως την ολοκλήρωση των συζητήσεων.
 
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας