Συριζα Θεσσαλονίκης: Γραφείο του Πρωθυπουργού, σημασία και παραπληροφόρηση

Θεσσαλονίκη 1/12/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο του Πρωθυπουργού, σημασία και παραπληροφόρηση
Για πολλές δεκαετίες η ελληνική περιφέρεια βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα του υδροκεφαλικού τρόπου με τον οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος.
Στο πλαίσιο αυτής της συγκρότησης η Βόρεια Ελλάδα και η δεύτερη ελληνική πόλη, η Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων με τραγικά, πολλές φορές αποτελέσματα, για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Αρκεί να θυμηθούμε την υποβάθμιση και την πλήρη εγκατάλειψη η οποία ακολούθησε το μεγαλόπνοο σχεδιασμό της “Θεσσαλονίκης, Μητρόπολης των Βαλκανίων”, η οποία εξαγγέλθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο σχεδιασμός αυτός έδωσε τη θέση του στην αποβιομηχάνιση, τη συνεχή αύξηση της ανεργίας αλλά και την εγκατάλειψη της υπαίθρου η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια παραδοσιακών αγορών για τα αγροτικά προϊόντα. Εξαγγελίες έργων οι οποίες ξεχνιόταν μόλις μόλις έσβηναν οι προβολείς, απαξίωση των υφιστάμενων υποδομών, περιβαλλοντική υποβάθμιση και αίσθηση εγκατάλειψης από την κεντρική εξουσία ήταν αυτό που προσλάμβαναν οι Βορειοελλαδίτες τα τελευταία 25 χρόνια.
Σε μία προσπάθεια για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σύσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και από το βήμα της ΔΕΘ, την ίδρυση Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα της Θεσσαλονίκη.
Το γραφείο ξεκίνησε τη λειτουργία το περασμένο Σάββατο 26 Νοεμβρίου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα με μία σύσκεψη φορέων εν είδει εγκαινίων. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του να επισκέπτεται την περιοχή όσο πιο συχνά γίνεται, αποδεικνύει τη διαφορετική αντίληψη και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για αποδυνάμωση του διοικητικού υδροκεφαλισμού της χώρας και την ενδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας.
Η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων, η αναγκαιότητα αναβάθμισης της περιοχής και ο ενεργός πολιτικός και οικονομικός ρόλος της Θεσσαλονίκης αποτελούν τα αντικείμενα του νεοϊδρυθέντος Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Δυστυχώς όμως, αντί η δημόσια συζήτηση να γίνει επί της ουσίας και με αντικείμενο για μια ακόμη φορά, το ρόλο του γραφείου και για το πως μπορεί αυτός να ενισχυθεί, τα γνωστά κέντρα βρήκαν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να εξαπολύσουν το αντικυβερνητικό τους μένος με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μετέθεσαν τη συζήτηση και από πολιτική την μετέτρεψαν σε κακόηθες κουτσομπολιό βάζοντας στο στόχαστρο τη διευθύντρια του γραφείου και πρόσωπο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος. Με το ανθρωποφαγικό μένος που τους χαρακτηρίζει οι γνωστοί κύκλοι της διαπλοκής επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, φασισμού, σεξισμού και κιτρινισμού.
Όσοι και όσες αντιλαμβάνονται τη σημασία της ίδρυσης Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μπορούν να συμβάλουν με απόψεις και προτάσεις στην αξιοποίησή του και τη μετατροπή του σε σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της περιοχής η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Οι υπόλοιποι μπορούν να επιστρέψουν στη σκοτεινιά των υπονόμων τους παρέα με τους μελανοχίτωνες φίλους τους.
Το γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!