Το brand της Nokia επιστρέφει στα smartphones

Για μια δυναμική επιστροφή ετοιμάζεται το brand της Nokia στα smartphones, μετά από υπογραφή συμφωνίας πρώην στελεχών της εταιρείας με τη Microsoft για χρήση του brand και το κλείσιμο συνεργασίας με τη Google και τη Foxconn.

Η Nokia ήταν κάποτε ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ωστόσο έμεινε πίσω κατά τη μετάβαση στην εποχή των smartphones, και στη συνέχεια επέλεξε ως λειτουργικό για τη σειρά Lumia τα Windows της Microsoft, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν το iOS και το Android. Η εταιρεία στην ουσία βγήκε εντελώς από τον χώρο των smartphones το 2014, παραχωρώντας το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον τομέα το 2014. Η Microsoft συνέχισε να πουλά τα Lumia, χρησιμοποιώντας μόνο αυτό το όνομα, χωρίς συνοδεία του brand «Nokia», αλλά φέτος σε μεγάλο βαθμό εγκατέλειψε και αυτή.

Η HMD Global, υπό τον «βετεράνο» της εταιρείας, Άρτο Νουμέλα, επιθυμεί να λανσάρει το πρώτο της Nokia τηλέφωνο στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο θα χρησιμοποιεί Android.

«Οι καταναλωτές μπορεί να έχουν διαφορετικά smartphones τώρα, αλλά αγαπούν στα αλήθεια και είναι πιστοί σε αυτά τα brands;» είπε ο Νουμέλα σε συνέντευξή του.

Το brand της Nokia είναι ζωντανό ακόμα, στον χώρο των φθηνότερων feature phones, που πωλούνται κυρίως στην Ασία, την Ινδία και την ανατολική Ευρώπη, αν και η Microsoft δεν το έχει προωθήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Το κόστος των smartphones είναι σε γενικές γραμμές περίπου 10πλάσιο από αυτό των feature phones, που κινούνται και γύρω στα 20 δολάρια.

Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Νουμέλα, ενώ πρόεδρος της HMD είναι ο Φλόριαν Σέιχε, που έχει περάσει από τη Siemens, την Orange, την HTC και τη Nokia. Chief Marketing Officer είναι ο Πέκα Ραντάλα, πρώην CEO της Rovio (Angry Birds) και επίσης «βετεράνος» της Nokia. Η HMD ανήκει στη Smart Connect LP, ένα private equity fund που διαχειρίζεται ο Ζαν Φρανσουά Μπαρί, ο οποίος κάποτε ήταν επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Η HMD την Πέμπτη ανέλαβε το κομμάτι της δραστηριότητας στα τηλέφωνα που η Nokia πούλησε στη Microsoft. Πρόκειται για μια συμφωνία licensing, με τη Nokia να παραχωρεί τη χρήση του brand της στα κινητά και τα tablets για την επόμενη δεκαετία. Θα πληρώνει ποσοστά στη Nokia για το brand και τις ευρεσιτεχνίες, αλλά η Nokia δεν έχει προβεί σε άμεση επένδυση στην HMD, η οποία φτιάχνει το δικό της λειτουργικό σε συνεργασία με τη Google. Τις συσκευές της θα κατασκευάζει η Foxconn.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!