Ντοκουμέντο: Συγκλονιστική η τελευταία επικοινωνία του πιλότου της Σαπεκοένσε (video)

Ανατριχιαστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα από την τελευταία επικοινωνία που είχε ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου.

Ο Miguel Quiroga λίγα λεπτά πριν την συντριβή του αεροπλάνου, ενημέρωσε την υπεύθυνη στον Πύργο Ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα καύσιμα καλώντας απελπισμένα σε βοήθεια για την ομαλή προσγείωσή του.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 2933 της Lamia! Υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων. Είμαστε χωρίς καύσιμα! Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία», ήταν η συγκλονιστική του έκκληση προς τον Πύργο Ελέγχου, λίγα δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο!

Νωρίτερα, ο πιλότος αιτήθηκε την άμεση προσγείωση του αεροσκάφους, λόγω των προβλημάτων στην πτήση, ωστόσο, η απάντηση που πήρε από το αεροδρόμιο του Μεντεγίν ήταν αρνητική για τα επόμενα λεπτά λεπτά, μια και υπήρξε νεότερο περιστατικό έκτακτης ανάγκης με άλλη πτήση. Στην συνέχεια, δίνεται η εντολή για την προσγείωση άλλο αεροσκάφους και ξεκινά η επικοινωνία με το μοιραίο αεροπλάνο.

Σ’ εκείνο το σημείο, ακολουθεί η δραματική έκκληση του πιλότου, όπου ενημέρωσε για την πλήρη διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων και πως το αεροσκάφος έμεινε χωρίς καύσιμα. Η υπεύθυνη από τον Πύργο Ελέγχου απάντησε πως η πίστα πλέον είναι «καθαρή» για την προσγείωση και ζήτησε την τοποθεσία του αεροπλάνου.

Όμως, οι τελευταίες ατάκες του πιλότου προκαλούν… ανατριχίλα. «9 χιλιάδες πόδια, κυρία. Κατεύθυνση… Κατεύθυνση…».


Πηγή: www.onsports.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!