Τραμπ: Στους γιους του ο έλεγχος του ομίλου -Τι είπε για τα φημολογούμενα βίντεο της Ρωσίας

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, μετά από την επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιχειρήσεις του και το ποιες κινήσεις θα κάνει προκειμένου να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να έχει βίντεο οργίων του, από σουίτα ξενοδοχείου στη Μόσχα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως ανοησίες αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία χαρακτήρισε ως ψευδή. Οταν ρωτήθηκε αν κατά την ενημέρωσή του από τις υπηρεσίες πληροφοριών έλαβε δισέλιδη αναφορά για τη Ρωσία, απάντησε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι απόρρητες.

«Είναι ντροπή να δημοσιεύονται αυτές οι πληροφορίες, είναι ψεύτικες ειδήσεις. Ψεύτικα πράγματα, δεν συνέβησαν», είπε για τα δημοσιεύματα για τα βίντεο. «Ο Πούτιν και η Ρωσία έβγαλαν ανακοίνωση σήμερα ότι είναι ψεύτικη η είδηση. Σέβομαι αυτό που είπαν. Αν είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιοποιήσει», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για δημιουργήματα των αντιπάλων του και για άρρωστα μυαλά.

Οσο για το αν πιστεύει ότι η Ρωσία είναι πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Εθνική Επιτροπή του κόμματος των Δημοκρατικών, απάντησε «Πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω ότι μας έχουν χακάρει και άλλες χώρες, άλλοι άνθρωποι».

Νέα επίθεση σε ΜΜΕ

Ο Τραμπ επιτέθηκε σφοδρά στα δύο ΜΜΕ που δημοσίευσαν πρώτα φάκελο, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος εκβιάζεται από τη ρωσική κυβέρνηση με ένα βίντεο με όργιά του σε σουίτα ξενοδοχείου στη Μόσχα. Το CNN δημοσίευσε τμήματα αυτού του φακέλου και το Buzzfeed ολόκληρο.

«Tο Buzzfeed είναι ένας αποτυχημένος σωρός από σκουπίδια και θα υποστεί τις συνέπειες», είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου. Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε το CNN. Μάλιστα, όταν ο Τζιμ Ακόστα, που κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου για το αμερικανικό δίκτυο, θέλησε να του απευθύνει ερώτημα, ο Τραμπ είπε «Οχι εσύ, εσύ δεν θα πάρεις ερώτηση. Ο οργανισμός σου είναι απαίσιος». Ο δημοσιογράφος επέμεινε, με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να του απαντά «Δεν θα σου δώσω ερώτηση, είστε ψευδή νέα».

«Προσόν να με συμπαθεί ο Πούτιν»

Σε ερώτηση για το αν ο Πούτιν προσπάθησε να τον εκλέξει, σχολίασε «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ αρέσει στον Πούτιν, το θεωρώ προσόν, όχι κάτι αρνητικό, γιατί έχουμε μία απαίσια σχέση με τη Ρωσία. Πιστεύετε ειλικρινά ότι η Χίλαρι θα ήταν πιο σκληρή με τον Πούτιν από εμένα; Το πιστεύει κανείς αυτό πραγματικά;».

Οταν τον ρώτησαν αν μπορεί να πει ότι η καμπάνια του δεν είχε επαφή με τη Ρωσία και ποιο είναι το μήνυμά του για τον Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό, δεν θα το κάνει. Η Ρωσία θα έχει πολύ περισσότερο σεβασμό για τη χώρα μας όταν θα είμαι εγώ επικεφαλής από ότι όταν το έκαναν άλλοι... θα πρέπει να βρούμε μία λύση... δεν είναι μόνο η Ρωσία».

Επίθεση στην Κίνα

Στη συνέχεια, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ακόμη επίθεση στην Κίνα.

«22 εκατομμύρια λογαριασμοί χακαρίστηκαν σε αυτή τη χώρα από την Κίνα. Επειδή δεν έχουμε καθόλου άμυνα», είπε και πρόσθεσε: «Η Κίνα μας εκμεταλλεύεται απόλυτα οικονομικά». Συμπλήρωσε ότι όλες οι χώρες θα σέβονται τις ΗΠΑ πολύ περισσότερο από ότι κατά τη θητεία των προηγούμενων διοικήσεων.

«Προσέχω πάντα για κάμερες»

Αναφερόμενος στα βίντεο που φέρεται να έχουν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τη διαμονή του ίδιου σε ξενοδοχείο στη Μόσχα, ο Τραμπ σχολίασε ότι πάντα είναι προσεκτικός για πιθανή κατασκοπεία σε δωμάτια ξενοδοχείων και ότι πάντα προειδοποιεί τους συνεργάτες του για μικρές κάμερες.

«Είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Περιβάλλομαι από σωματοφύλακες. Πάντα τους λέω να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν κάμερες στα πιο παράξενα σημεία. Δεν τις βλέπεις και δεν το ξέρεις. Καλύτερα να προσέχεις αλλιώς θα δεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, είμαι και μανιακός με την καθαριότητα», είπε.

Οι επιχειρήσεις

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την πλήρη παραχώρηση του ελέγχου των επιχειρήσεών του στους γιους του, Ντόναλντ τζούνιορ και Ερικ Τραμπ, όπως και σε ένα στέλεχος του ομίλου, μέσω της δημιουργίας καταπιστεύματος, στις 20 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που κατέχει στον όμιλό του. Επίσης, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, δεν θα γίνουν συμφωνίες στο εξωτερικό κατά την προεδρία του, ενώ ο Ρεπουμπλικανός- τόνισε η ίδια- δεν θα συζητά με τους γιους του για συμφωνίες στο εσωτερικό.

Ακόμη, ο Τραμπ ανέφερε ότι το σαββατοκύριακο απέρριψε συμφωνία 2 δισ. δολαρίων από φίλο του στο Ντουμπάι, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, αναφέροντας μάλιστα ότι αν ήθελε, θα μπορούσε να διοικεί τις επιχειρήσεις του και να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ταυτόχρονα.

«Θα τους απολύσω σε 8 χρόνια»

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Αυτά τα έγγραφα είναι απλά ένα τμήμα των πολλών, πολλών εταιρειών μου. Τις παραχωρώ στους γιους μου».

«Και ελπίζω ότι σε 8 χρόνια που θα επιστρέψω να έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλιώς θα γυρίσω και θα τους πω ''απολύεστε''», κατέληξε.

«Θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που έχει φτιάξει ο Θεός»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας ότι θα γίνει «ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός», προσθέτοντας ότι το πιστεύει αληθινά αυτό.

«Δεν θα περιμένω για το τείχος στο Μεξικό»

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανέγερση τείχους κατά μήκους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, τονίζοντας ότι δεν θα περιμένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα μπορούσα να περιμένω ενάμιση χρόνο ώσπου να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με το Μεξικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αναλάβουμε την εξουσία, αλλά δεν θέλω να περιμένω», είπε και πρόσθεσε ότι ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, ηγείται της προσπάθειας να υπάρξουν οριστικές εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες και από το Κογκρέσο ώστε να αρχίσει η ανέγερση του τείχους. «Το Μεξικό, με κάποιο τρόπο (...) θα μας αποζημιώσει», συμπλήρωσε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!