Ιταλία: Οι διασώστες είναι σε επαφή με μια γυναίκα και δυο παιδιά στο ξενοδοχείο που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα

Οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Rigopiano είναι τώρα σε επαφή με μια γυναίκα και δυο παιδιά, που κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα στο χιόνι και στα ερείπια του κτιρίου, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Παράλληλα, την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του έβδομου κατά σειρά ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, συνολικά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εντοπισθεί δέκα πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία παιδιά.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης αναμένεται να συνεχισθούν όλη τη νύχτα. Οι διασωθέντες δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Επιβεβαιώνεται ότι οι επιζώντες είναι σε καλή κατάσταση και ότι στους έξι αυτούς ανθρώπους συμπεριλαμβάνονται η σύζυγος και ο 8χρονος γιος του Τζαμπιέρο Παρέτε, του μάγειρα που πρώτος είχε σημάνει συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης οι επιζώντες κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσαν μάλιστα εκεί να ανάψουν και μια μικρή φωτιά.

Οι διασώστες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες

Μαζί με τους δυο ανθρώπους που κατάφεραν να σωθούν διότι την στιγμή που το ξενοδοχείο καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα ήταν έξω από το κτίριο, ο συνολικός αριθμός των επιζώντων – αν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί –ανέρχεται στους εννέα μέχρι τώρα.

Μέλη της Πολιτικής Προστασίας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες.

Πάνω από εκατό άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζουν τις σωστικές προσπάθειες στην περιοχή της Φαρίντολα, όπου βρίσκεται ό,τι απομένει από το ξενοδοχείο Rigopiano.

Βρέθηκαν και δύο σκυλιά

Δύο τσοπανόσκυλα που ανήκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano βρέθηκαν σώα και αβλαβή σε ένα κοντινό χωριουδάκι, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο της καταστροφής, ανέφερε μια υπάλληλος του ξενοδοχείου.

"Η καρδιά μου πήγε να σπάσει όταν είδα τους δύο σκύλους στον δρόμο το βράδυ της Πέμπτης, κατά τις 21.30. Τους φώναξα και με αναγνώρισαν, χάρηκα τόσο πολύ", είπε η Μαρτίνα Ρόσι.

Η 19χρονη Ιταλίδα εργάζεται στο μπαρ του ξενοδοχείου αλλά δεν βρισκόταν εκεί όταν το κτίριο καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα. Στη σελίδα της στο Facebook ανάρτησε μια φωτογραφία με τα δύο τσοπανόσκυλα, τον Λούπο και τη Νούβολα, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ξενοδοχείο.

Η Ρόσι είπε ότι δεν ξέρει πώς τα δύο μεγάλα, λευκά σκυλιά, οι μασκότ του ξενοδοχείου, κατάφεραν να φτάσουν στο χωριουδάκι Βίλα Κούπολι. Τα σκυλιά τα φροντίζει προς το παρόν μια κυρία που είχε υιοθετήσει τα κουταβάκια τους.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!