ΕΛΤΕΕ Α΄Θεσσαλονίκης: Για τη Συγχώνευση 3ου με 4ο ΕΚ.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

A.     Η Υπουργική Απόφαση 133384/Δ4 αναφέρεται σε ίδρυση και δεν προβλέπει κατάργηση.
α.       ( 133384/Δ4  Φ.Ε.Κ. 2628 Β΄/ 24-08-2016 ):

α1     «Στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα δεν επιτρέπεται η ίδρυση δεύτερου Εργαστηριακού Κέντρου».

B.     Η Εγκύκλιος 184954/ΓΔ4 για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων καθορίζει συγκεκριμένη διαδικασία που πραγματοποιείται εντός ορισμένης προθεσμίας  «μέχρι 16-12-2016»
β.       ( 184954/ΓΔ4 / 02-11-2016 ):

β1     «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης πρέπει μέχρι 16-12-2016 να υποβάλουν την εισήγησή τους στις αντίστοιχες ειδικές φόρμες εισηγήσεων του Myschool, αφού μελετήσουν και επεξεργαστούν τις προτάσεις των Διευθύνσεων περιοχής ευθύνης τους.»
β2     «Όλες οι προτάσεις πρέπει να είναι αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες».
β3     «Κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή εκ των υστέρων διαμαρτυριών».
β4     «Παρακαλούμε για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των παραπάνω προθεσμιών προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για το σχολικό έτος 2017-2018».
Παρά το γεγονός ότι η Απόφαση 133384/Δ4 αναφέρεται σε ίδρυση και δεν προβλέπει κατάργηση.
Παρά το γεγονός ότι η σχετική ημερομηνία 16-12-2016 έχει παρέλθει και
Παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ τηρήθηκε η προβλεπόμενη στην 184954/ΓΔ4 διαδικασία.
Το Υπουργείο Παιδείας,  «στηρίζοντας» και πάλι την ΤΕΕ (!), εξανάγκασε το Δ/ντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης να εισηγηθεί (αρ. πρωτ. 02499/03-02-2017) την συγχώνευση δύο Εργαστηριακών Κέντρων, του 3ου με το 4ο Ε.Κ.,
Να σημειωθεί ότι στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη τα δύο ΕΚ (το 3ο και το 4ο) καλούνται να διαχειριστούν 47 διαφορετικά εργαστήρια ειδικοτήτων και 170 εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία 5 σχολείων σε δύο βάρδιες (3 πρωινά και 2 εσπερινά) στα οποία φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές !!

Κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ:

Η Εισήγηση - συγχώνευση των δύο Ε.Κ.:
1.      Επειδή Δεν αποφέρει αξιόλογο οικονομικό όφελος
2.      Επειδή Καθιστά ανέφικτο τον έλεγχο και την εποπτεία των 47 εργαστηρίων και του εξοπλισμού τους στις δύο βάρδιες λειτουργίας.
3.      Επειδή Περιορίζει σημαντικά τη χρηματοδότηση για πάγιο εξοπλισμό των εργαστηρίων από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου δημιουργώντας αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των εργαστηριακών ασκήσεων.
4.      Επειδή Δυσχεραίνει τη λειτουργία και των πέντε Σχολείων που εξυπηρετούν περί τους 2.000 μαθητές.
5.      Επειδή ΔΕΝ υποβλήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Εκπρόθεσμη)
6.      Επειδή ΔΕΝ αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η  συγχώνευση σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Αναίτια)
7.    Επειδή ΔΕΝ υποβάλλει αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας.  (Χωρίς τεκμηρίωση - Αδικαιολόγητη)
8.      Επειδή ΔΕΝ ενημερώθηκαν και δεν υπήρξε καμία συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να διατυπωθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας.  (Αντιδημοκρατική).
9.      Επειδή ΔΕΝ λειτουργεί προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσής τους σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας.  (Αντιεκπαιδευτική).
10.   Επειδή ΔΕΝ συμβάλλει στην αποφυγή διαμαρτυριών σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας αλλά αντίθετα προκαλεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης στο σύνολο των εκπαιδευτικών που εκλαμβάνουν την εισήγηση αυτή ως δικό σας σχεδιασμό και πρακτική περαιτέρω συρρίκνωσης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.  (Αντιδραστική).
11.   Επειδή Παρά την προσπάθειά σας για τη μετάθεση των ευθυνών στο Δ/ντή Περ/κής Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας για τη βεβιασμένα: εκπρόθεσμη, ανώφελη, αναίτια, αδικαιολόγητη, αντιδημοκρατική, αντιεκπαιδευτική, αντιδραστική και εντέλει παράλογη συγχώνευση, το βλέμμα όλων μας είναι καρφωμένο πάνω σας.
12.   Επειδή Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χαίρει της εκτίμησής και της εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών για την έως σήμερα εποικοδομητική και ωφέλιμη προς την κοινωνία στάση και πρακτική του σε μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Επειδή
Η αποδοχή από εσάς της συγκεκριμένης εισήγησης-συγχώνευσης που έρχεται σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας, σημαίνει την αυτοαναίρεση σας.

Σας Καλούμε:
Να ακυρώσετε τη με αρ. πρωτ. 02499/03-02-2017 εισήγηση για την συγχώνευση του 3ου με το 4ο Ε.Κ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης θεωρώντας την ως μη υποβληθείσα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!