Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στα 120 δισ. ευρώ το κόστος αναστολής του ελληνικού χρέους

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει πως «η ενδεχόμενη αναστολή του ελληνικού χρέους έως το 2040 θα στοίχισε 120 δισ. ευρώ στους δανειστές».

Το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας στην ουσία φέρεται να επιβεβαιώνει τη διαρροή την οποία το ίδιο έκανε στις εφημερίδες Handelsblatt και Die Welt, και δείχνει πως υπάρχει εσωτερική γνωμοδότηση σχετικά με το ελληνικό χρέος, με άκρως αρνητικές προβλέψεις για το κόστος το οποίο θα συνεπαγόταν στους δανειστές μια ενδεχόμενη αναστολή χρέους για τη χώρα μας.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη ο Γιουργκ Βάισγκερμπερ άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για γνωμοδότηση παλαιότερης ημερομηνίας και έκανε λόγο για μαθηματικούς υπολογισμούς, τους οποίους ο καθένας θα μπορούσε να έχει κάνει. Στη συνέχεια επεσήμανε, πως «υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ώστε να διατηρηθεί το κρατικό χρέος βιώσιμο, είτε μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, είτε μέσω του ύψους των επιτοκίων ή άλλων παραγόντων».

Στο σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα, Handelsblatt, σημειώνει ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μεταβεί στα μέσα Απριλίου στην Ουάσινγκτον με αφορμή τη διεξαγωγή της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ», τονίζει ότι «η ελληνική κρίση ενδέχεται να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγματεύσεων» και παράλληλα εκτιμά, πως «στις πιέσεις που ασκεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η απάντηση του Σόιμπλε ενδέχεται να είναι: Όχι».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!