Αντίδραση της Άγκυρας για συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στη Βέρνη

Για εξηγήσεις κλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Ελβετός επιτετραμμένος στην Άγκυρα, στον απόηχο της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, Βέρνη, υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, κάλεσε τις ελβετικές αρχές να διεξάγουν ποινική έρευνα για τη διαδήλωση, καταγγέλλοντας ότι οι συγκεντρωμένοι υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Η Άγκυρα στέκεται στο γεγονός πως διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ της δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πήραν την φωτογραφία μου και πάνω στο κεφάλι μου είναι στραμμένο ένα περίστροφο. Μπορεί κανείς να το διανοηθεί; Μιλάμε για την Ελβετία!» είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Αττάλεια.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ανέφερε ότι μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονται υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!