Ο Σώρρας είναι στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί σύντομα -Τι λέει ο δικηγόρος του [βίντεο]

Στα δικαστήρια της Πάτρας εμφανίστηκε σήμερα (20/3) ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα, Βασίλης Νουλέζας.

Ο κ. Νουλέζας άσκησε έφεση σε βάρος της απόφασης που καταδικάζει τον Αρτεμη Σώρρα και την σύζυγό του σε 8 χρόνια φυλάκιση και έκανε και αίτηση αναίρεσης του μη ανασταλτικού αποτελέσματός της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Αρτέμης Σώρρας δεν έχει φύγει στο εξωτερικό. Βρίσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα είπε πως αν απορριφθεί το αίτημα έφεσης αύριο, Τρίτη, θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί.

«Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στην Ελλάδα και σύντομα τις επόμενες ημέρες θα είναι παρών για να υποστηρίξει την αλήθεια και την αθωότητά του. Ο Αρτέμης Σώρρας διώκεται κατά την άποψη μου πολιτικά και υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση νομικής, κοινωνικής οικονομικής και φυσικής τους εξόντωσης... Και σε αυτήν έχουν την προσπάθεια συστρατευθεί και το χρεοκοπημένο πολιτικό και το μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας που τη λεηλάτησε και την έφτασε σε αυτό το σημείο εσχατοσύνης», είπε μεταξύ άλλων.

Ασκησε έφεση - Θεωρεί... πολιτική την δίωξή του

Πολιτική και ...καθεστωτική είναι για τους συνηγόρους του Αρτέμη Σώρρα η δίωξη του, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο... πρόεδρος όλων των Ελλήνων καταδικάστηκε, χωρίς να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με όσα λέει ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, άσκησε έφεση σε βάρος της καταδικαστικής απόφασης των 8 ετών, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει και αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης ποινής, υπό όρους, μέχρι να δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

«Κατά την γνώμη μου καθόσον δεν υπήρχε αποδεδειγμένα δυνατότητα εκπροσωπήσεως του κατηγορούμενου από τον φυσικό συνήγορο του που παρίστατο στο Εφετείο κακουργημάτων Καλαμάτας εσφαλμένα απέρριψε το αίτημα αναβολής το δικαστήριο. Προσδοκούμε δικαιότερη και πιο αντικειμενική, απροκατάληπτη κρίση σε δεύτερο βαθμό».

Ο συνήγορος του αναφέρθηκε και στην παρεπόμενη ποινή που επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Πατρών στο πρόσωπο του Αρτέμη Σώρρα, δηλαδή στην ποινή της 5ετούς στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων.

“Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων σε έναν αρχηγό πολιτικού φορέα, με ευρεία λαϊκή απήχηση , δεν τιμά ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε την δημοκρατία μας..Το μόνο σίγουρο είναι ότι διάγουμε ιστορικές στιγμές κι όλοι μας θα κριθούμε εκ των πράξεων και των παραλείψεων μας...” καταλήγει.

Για την Αθανασία Γεωργοσοπούλου, επίσης δικηγόρο της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις, το...κυνήγι του Αρτέμη Σώρρα δεν είναι μία προσωπική δίωξη, αλλά δίωξη “σε βάρος όλων των Ελλήνων και του απανταχού Ελληνισμού. Το καθεστώς σε πανικό χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς του, προκειμένου να διώξει τον μοναδικό ηγέτη των Ελλήνων, τον Αρτέμη Σώρρα....Να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας, ειρηνικά, στοχευμένα, συγκεντρωμένα, μέχρι την δικαίωση μας, δίπλα στον ηγέτη που εμείς επιλέξαμε”.

Έρευνες παντού

Για την ΕΛΑΣ, ο εντοπισμός του εθνικού ευεργέτη είναι στις άμεσες προτεραιότητες, καθώς έχει συσταθεί και ειδική ομάδα που βρίσκεται στο “κατόπι” του εντοπισμού του. Από την περασμένη Παρασκευή, έγιναν έρευνες στα πιθανά σπίτια όπου διέμενε, ώστε να εντοπιστούν οποιαδήποτε στοιχεία, ενώ έχουν ελεγχθεί και οι πιθανές διέξοδοι διαφυγής του κυρίως αεροπορικώς, αλλά και δια θαλάσσης. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τόσο το κινητό της συζύγου του όσο και το δικό του “σίγησαν” μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης.

Πηγή Βίντεο Patras Tv


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!