Επεισοδια και ένταση με ΜΑΤ στα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας - Φυγαδευτηκε ο Τζιτζικωστας από την πίσω είσοδο! [video] [φώτο]


Ένταση και επεισόδια στα εγκαίνια του ¨πολύ διαφημιζόμενου¨  ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Τα ΜΑΤ, είχαν την τιμητική τους, καθώς 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και μεγάλη αστυνομική δύναμη βοήθησαν στο να εμποδίσουν τους κατοίκους από το να μπουν στο χώρο και να χαλάσουν τη φιέστα που ετοίμασε ο ΦΟΔΣΑ.
Πλήθος κόσμου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε των δίκτυο των συλλόγων και φορέων κατά του ΣΜΑ Ευκαρπίας
Είναι χαρακτηριστικό ότι όποιος από τους επισήμους έφτανε στον χώρο για τα εγκαίνια αποδοκιμαζόταν έντονα από τους συγκεντρωμένους.
Από νωρίς στο χώρο βρέθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά τις 10 το πρωί άρχισαν να μαζεύονται πολίτες. Πάνω απο 300 πολίτες βρέθηκαν στο χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας για να διαμαρτυρηθούν για την δημιουργία του φαραωνικού αυτό έργου.
Η ένταση ήταν έντονη μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ. ή/και πολιτικών. Μάλιστα όταν έφθασε στο σημείο ο Περιφερειάρχης κ Απ. Τζιτζικώστας με το αυτοκίνητο, αναγκάστηκε ύστερα από τις διαμαρτυρίες των πολιτών να φύγει και να πάει από την πίσω πλευρά στον χώρο των εγκαινίων, σχεδόν κυνηγημένος.
Η αστυνομία φυγάδευε τους προσκεκλημένους από την πίσω είσοδο , προκειμένου να γλυτώσουν τις αποδοκιμασίες.
Οι πολίτες ζητούσαν να υλοποιηθούν όλα αυτά για τα οποία εδώ και καιρό αγωνίζονται.

Στο avatonpress.gr  μίλησε ο Μιχάλης Σπάσος από το συντονιστικό του δικτύου των συλλόγων που αντιδρούν και μας ανέφερε τα εξής για τη σημερινή διαμαρτυρία : ¨ Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ύστερα από 6 χρόνια αγώνα και παρά τη βιομηχανία διώξεων και δικαστηρίων, ανασυνταχθήκαμε και αντιδρούμε σήμερα για αυτό το έργο παρωδία.
Κρύβουν την αλήθεια: Κανένα σχέδιο και κανένα άλλο έργο δεν έγινε για τη μείωση, τη διαλογή στην πηγή ή την ανακύκλωση των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη. Δεν μοιράστηκαν οι δήμοι τις ευθύνες που τους αναλογούν για την αποκεντρωμένη διαχείριση! Το έργο αυτό πάει κόντρα στον εθνικό σχεδιασμό. Το ξέρουν όλοι τους , αλλά κανείς δεν μιλάει. Κανένας άλλος ΣΜΑ δεν κατασκευάστηκε. Ούτε τοπικά σχέδια. Ούτε ότι υποσχέθηκαν. Ο μεγάλος σκοπός τους είναι να βρουν ένα γιγάντιο τασάκι που χει στόχο την ΚΑΥΣΗ. Ένας  υπέρμετρος ΣΜΑ που ΜΟΝΟ θα συμπιέζει (δεν θα μειώνει) τα σκουπίδια της πόλης, οδηγώντας τα για ταφή ή ΚΑΥΣΗ, αφού η συμπίεση αχρηστεύει την όποια προσπάθεια ανακύκλωσης των υλικών. Συμπιέζουν τα σκουπίδια και χαίρονται αντί να είναι πηγή εσόδων. Ζητούμε από το ΦΟΔΣΑ και από την κυβέρνηση επιτέλους να δρομολογήσουν όλα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε και να μην μένουν στα μεγάλα λόγια. Επιτέλους έργα. Επίσης από το δήμο Παύλου Μελά  να δείξει έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό μας και να διεκδικήσει όλα αυτά από κοινού και να μην δεχτεί αμαχητί την αλαζονεία του ΦΟΔΣΑ και της κυβέρνησης. Σε μια περιοχή που θα έχεις το ΤΙΤΑΝ να καίει απορρίμματα και από την άλλη αυτόν το υπερδιαστασιολογημένο ΣΜΑ, η περιβαλλοντική δικαιοσύνη απλά είναι τυφλή.¨

Δείτε βίντεο από τις εντάσεις ΜΑΤ με κατοίκους, πιο κάτω το βίντεο με το Τζιτζικωστα , αλλά και βίντεο με δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Παύλου Μελά που αρπάχτηκαν με τα ΜΑΤ. Επίσης πολλές φώτο:














Δειτε εδω βιντεο από τις αποδοκιμασιες κατοίκων προς τον κ. Τζιτζικώστα:




Δειτε εδω βιντεο από τις αποδοκιμασιες δημοτικών συμβουλων προς τα ΜΑΤ: 













Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!