Σύγκρουση ρωσικού πολεμικού σκάφους με φορτηγό πλοίο ανοικτά του Βοσπόρου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το αναγνωριστικό "Liman" υπέστη σοβαρές ζημίες (σ.σ.: το κύτος του έχει διαρραγεί κάτω από την ίσαλο γραμμή) κατά τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο, το οποίο φέρει την επωνυμία "Youzarsif H".

Ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας GAC αναφέρει ότι το ρωσικό πολεμικό βυθίζεται, ενώ η σύγκρουση πιθανότατα επήλθε λόγω ομίχλης και χαμηλής ορατότητας.

«Δύο σκάφη συγκρούστηκαν: Ένα ρωσικό, ένα με σημαία Τόγκο. Όλα τα μέλη του πληρώματος και στα δύο πλοία διασώθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα» δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι τουρκικές λιμενικές αρχές διέσωσαν 78 μέλη του πληρώματός του ρωσικού σκάφους, ανάμεσα στους οποίους 45 στρατιώτες.

Συγκεχυμένες πληροφορίες μιλούσαν νωρίτερα για 15 Ρώσους που φέρονται να αγνοούνται, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει νωρίτερα πως το ρωσικό σκάφος συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε ζωικό κεφάλαιο και έφερε την επωνυμία  "Ashot-7".

Το Liman κατασκευάστηκε στην Πολωνία το 1970. Φέρει σταθμό ραντάρ, υδροακουστικό ανιχνευτή και τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό και αναγνώριση πλοίων και υποβρυχίων.

«Στις 27 Απριλίου στις 11.53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7 υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε. Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για το περιστατικό.

 

(Με πληροφορίες από Independent, φωτογραφία: AP Photo/Efrem Lukatsky, FILE)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!