ΕΔΥΕΘ: Πορεία Ειρήνης 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε πρόσφατη μαζική σύσκεψη φορέων και εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), αποφασίστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος στην πόλη μας για το φετινό μήνα Μάη. Στο στόχαστρο όλων των τοποθετήσεων βρέθηκε η κρίση, που γεννά φτώχεια, ανεργία και πόλεμο, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που εντείνονται, το κλιμακούμενο κυνήγι των εξοπλισμών και οι ευθύνες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οργανισμών, οι αντιπαραθέσεις τους που προκαλούν συγκρούσεις, δυστυχία και θάνατο, τέλος το δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, από την ΕΔΥΕΘ και τους φορείς, στο ρόλο των ξένων Βάσεων, Στρατηγείων και Επιτελείων και στους μεγάλους κινδύνους, που γεννούν για την πατρίδα μας. Τονίστηκε και ο πολύ επικίνδυνος ρόλος του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου NRDC-GR, που βρίσκεται στο πρώην Γ’ Σώμα Στρατού, καθώς και του ΝΑΤΟϊκού Κοινού Επιτελείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (JEWCS), που έχει έδρα στην 113η Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Μίκρας και ζητήθηκε το κλείσιμό τους. 

Αναλυτικά οι κεντρικές εκδηλώσεις που αποφασίστηκαν είναι:
-     Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 21 Μάη στις 10 το πρωί, από το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, με κατάληξη το Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
-     Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, το Σάββατο 20 Μάη, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη.
-     Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση από κοινού με την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 27 Μάη, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, για να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς πείνας και στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.
-     Η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης θα στηρίξουν το Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.
Ταυτόχρονα για το επόμενο διάστημα η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης έχουν καταρτίσει πλούσιο πρόγραμμα τοπικών εκδηλώσεων για την ενημέρωση του κόσμου, που περιλαμβάνει συσκέψεις και συγκεντρώσεις, οι οποίες θα βάζουν στο στόχαστρο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους κινδύνους για το λαό μας.
Για τα παραπάνω έχει κυκλοφορήσει ενημερωτική αφίσα και προκήρυξη, που καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις και φέρει την υπογραφή της ΕΔΥΕΘ και των φορέων.

Ιδικά για τον Αγώνα Δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους φορείς του λαού και της νεολαίας, καθώς και σε κάθε ευαίσθητο άνθρωπό καλής θέλησης στην πόλη μας, για μαζική συμμέτοχή. Για το λόγο αυτό έχει εκδώσει και ιδική αφισέτα - κάλεσμα. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ΕΔΥΕΘ και τους συνεργαζόμενους φορείς, στα τηλ. 697.979.8500 & 698.723.5644.

Θεσσαλονίκη, 9 Μάη 2017, Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!