Χρ. Σπίρτζης: 150 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στη Λέσβο

Σε 150 ανέρχονται τα σπίτια τα οποία δεν μπορούν να κατοικηθούν, βάσει των 254 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε κτήρια στο χωριό Βρίσα και σε άλλες περιοχές κυρίως της νότιας Λέσβου, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού που έπληξε το νησί τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο χωριό Πολιχνίτος, στη νότια Λέσβο, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους.

Είπε ότι μέλημα της πολιτείας είναι ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, για να ακολουθήσουν οι επιδοτήσεις ενοικίου και οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Τόνισε επίσης ότι θα απλοποιηθούν με τη χρήση της τεχνολογίας οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ σημείωσε ότι το σύνολο των δράσεων θα ανακοινωθεί στην Αθήνα, όταν θα έχουν συλλεχθεί όλα τα δεδομένα.

Όπως επεσήμανε, στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από τον νόμο.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ, καθώς όπως συμπλήρωσε, οι σχετικές εισηγήσεις οι οποίες έγιναν στο υπουργείο Οικονομικών, αντιμετωπίζονται θετικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!