Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ Παιδείας 2017: Οι μαθητές σηματοδότησαν το μέλλον με το μουσικό αντάμωμά τους στη Μονή Λαζαριστών


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

 

Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ Παιδείας 2017: Οι μαθητές σηματοδότησαν το μέλλον  με το μουσικό αντάμωμά τους στη Μονή Λαζαριστών

 

Κάνοντας πράξη το σύνθημα ΄΄Όταν η αγάπη και η φιλία γίνονται γιορτή, παιχνίδι, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ …΄΄, 105 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 3ου Πολίχνης, 3ου και 6ου Σταυρούπολης, με το μουσικό άγγιγμα των εκπαιδευτικών Ελευθερίας Κουτσουβέλη, Δημήτρη Ατζέμη, Στέλλας Αβραμίδου, αντάμωσαν στη μεγάλη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη 8 Ιουνίου και στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης του Φεστιβάλ Παιδείας 2017 του Δήμου Παύλου Μελά, τραγούδησαν διαχρονικές δημιουργίες σκορπώντας συγκίνηση στους γονείς – κηδεμόνες, συγγενείς, φίλους που κατέκλυσαν τον εμβληματικό χώρο της Σταυρούπολης και του Δήμου Παύλου Μελά
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, παρουσία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστου Γεωργίου, στελεχών της εκπαίδευσης της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, Αντιδημάρχων, Εντεταλμένων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, μελών Σχολικών και άλλων Επιτροπών του Δήμου, Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, χειροκρότησαν τους μικρούς αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές της ζωής μας και έδωσαν ραντεβού για την Άνοιξη του 2018, που ο σπουδαίος θεσμός Παιδείας και Πολιτισμού, γιορτάζει τα 25 του χρόνια!
Τραγούδια της γης, του ουρανού και της θάλασσας, αποδόθηκαν  με απόλυτο σεβασμό στους δημιουργούς από τους μαθητές και τους μουσικούς των τριών σχολείων, με την πολύτιμη συμμετοχή του Παναγιώτη Μόσχου στο νταούλι, της Στέλλας Βαχτανίδου στο πιάνο και της μαγικής Μίνας Αμανατίδου στο Βιολί.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του φετινού Φεστιβάλ, ευχαρίστησε
•την Οργανωτική Επιτροπή - Ομάδα του Φεστιβάλ,
•το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά,
•τους δασκάλους και καθηγητές των σχολείων Δήμου Παύλου Μελά που σε καιρούς γεμάτους αντιξοότητες για το επάγγελμά τους, εργάστηκαν με διάθεση και μεράκι, για να αναδείξουν το ταλέντο και τη διάθεση για δημιουργία των παιδιών μας
•Τους Γονείς, Κηδεμόνες και Φίλους που παρακολούθησαν τα δρώμενα και χειροκρότησαν τους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους και επιβραβεύοντάς τους για τη φαντασία, το χάρισμά τους και τη συμμετοχή τους στις τέχνες, το τραγούδι, το θέατρο, τη μουσική και τον πολιτισμό εν γένει.
Και φυσικά όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που ΄΄μας έδωσαν την ευκαιρία να χαμογελάσουμε, να συγκινηθούμε, να προβληματιστούμε και κυρίως να γεμίσουμε με αισιοδοξία γιατί  μέσα από την ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας, μας έδειξαν στοιχεία της σπουδαίας προσωπικότητας και της ταυτότητάς τους που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν, να είναι χρήσιμοι και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους΄΄.
Επίσης ευχαρίστησε το κοινό  και για τα τρόφιμα και φάρμακα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Παιδείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά και πριν τις ευχές για καλό καλοκαίρι τόνισε ότι
΄΄το Φεστιβάλ Παιδείας εξελίχθηκε σε μια καλή πρακτική, σε ένα καλό παράδειγμα συνέργειας σχολικής κοινότητας - τοπικής αυτοδιοίκησης και σε άλλους Δήμους΄΄.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Παιδείας 2017!
Ιωσήφ Αράπογλου (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού), Τεφλιούδη Αναστασία (Προϊσταμένη Τμ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης), Αλτιπαρμάκη Ζωή (Τμ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης), Σουσουράδα Φωτεινή (Τμ. Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης), Μουταφίδου Βασιλική (Εκπαιδευτικός), Ναλμπάντης Ηλίας (Εκπαιδευτικός), Κίζου Μαριάννα (Εκπαιδευτικός), Μπούρη Βασιλική (Εκπαιδευτικός), Ελευθεριάδου Αθηνά (Εκπαιδευτικός)
Το αναμνηστικό που δόθηκε στα συμμετέχοντα σχολεία είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.
Το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε η Αράπη Φιλιππία καθώς και τα υπόλοιπα έργα που κόσμησαν το πρόγραμμα ήταν έργα των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γραφικών Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Μαθητές : Αιβαζόγλου Δέσποινα, Γκάτσας Κωνσταντίνος, Ιωάννου Χαράλαμπος, Καραπετιάν Γαγκίκ, Κατσαδούρη Ιωάννα, Κούγιας Αθανάσιος, Λαζαρίδης Αλέξανδρος-Ευστάθιος, Μισιρλή Πασχαλίνα, Μπαντή Ευαγγελία, Μπουζαλάκου-Χατζηκωνσταντίνου Χριστίνα, Πουλαδάκη Φωτεινή, Φανοπούλου Αίκατερίνη, Ψύρρα Μαρίνα, Αγγελίδου Ζωή, Αράπη Φιλιππία, Γιαννίδη Εύα, Θαρροπούλου Φωτεινή, Καρακίδου Χριστίνα, Καρυπίδης Αλέξανδρος, Κελεσενλής Ευστάθιος, Κερεφιάδου Ιωάννα, Μεντή Αντωνία, Μπαρπαγιάνη Έλενα, Παράσχου Μαρία, Συμεωνίδης Αλέξανδρος, Τοτιέβ Αλαν, Τριανταφυλλίδου Αναστασία, Χαρταμπίλα Νικολέτα, Κουλαξής Παναγιώτης, Μπουρτζής Διονύσιος, Παπαδοπούλου Αναστασία, Μότσανος Γιάννης, Λάκνερ Αρον.
Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Ισμήνη Μπουρλή, Μαρία Μαυρομάτη, Τσαφή Ελένη, Μαρίνου Μαρία
Επικοινωνία – Επιμέλεια εντύπου: Ζωή Αλτιπαρμάκη - Φωτεινή Σουσουράδα (Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης)
Γραφιστική επιμέλεια εντύπων: Φένια Ματσούκα (Τμήμα Διοικητικής Βοήθειας, Διαφάνειας, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων)
Τεχνική υποστήριξη: Μάκης Μαριάδης (Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού)



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!