Οι Περιπέτειες από σημείο σε σημείο άρχισαν στην Καλαμαριά μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017

                                                     
                        Καλαμαριά   26 – 06 - 2017        

                                                            
                                                 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Οι Περιπέτειες από σημείο σε σημείο άρχισαν στην Καλαμαριά μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017

Για συνεχή χρονιά φέτος και συγκεκριμένα  από  τις 16 Ιουνίου, οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, συμμετέχουν  με  δράσεις, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 με θέμα: Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». 

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!
Περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.
 Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Hashtag: #KE2017gr




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!