Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει συμφωνία για την αξιολόγηση - Το 2018 οι τελικές αποφάσεις για το χρέος

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετέθεσε για το 2018 τις τελικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα λάβουν σήμερα την τελική απόφαση για το μέγεθος της ελάφρυνσης.

 

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM, που σημειώνεται λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί το Eurogroup, ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε επίσης την ύπαρξη συμφωνίας ανάμεσα στους θεσμούς για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της Καθημερινής.

 

 

«Δεν θα υπάρξουν αριθμοί για το χρέος σήμερα, αυτοί θα έρθουν στο τέλος του προγράμματος (σ.σ. το 2018)», είπε.

 

Επίσης, όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως το Eurogroup θα συζητήσει σήμερα το ύψος της νέας δόσης στην Ελλάδα και θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, όπως έχει ζητήσει το ΔΝΤ.

 

Σε ερώτηση πόση θα είναι η δόση που θα πάρει η Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι το ύψος της θα είναι μέρος των σημερινών συζητήσεων και θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τις λεπτομέρειες μίας πιθανής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Σήμερα, θα δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, το οποίο ζητά αυτή τη σαφήνεια, πώς θα κινηθούμε μετά, πώς θα διαμορφώσουμε την ελάφρυνση του χρέους που είναι αναγκαία το επόμενο έτος», τόνισε προσθέτοντας:

 

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία του πώς θα διαμορφώσουμε, ποιος θα διαμορφώσει και πώς θα αποφασίσουμε μετά το συνολικό πακέτο: αυτή θα είναι η μορφή των συζητήσεων που θα έχουμε σήμερα. Δεν θα υπάρχει ένας αριθμός που θα προκύπτει από αυτό. Ο αριθμός θα έρθει μόνο στο τέλος του προγράμματος».

 

Παράλληλα, «αισιόδοξος» για μια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΔΣ του ΕSM.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!