Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε διάσημους. Πάνω από 40 εκατ. η λεία της

Παράνομη δράση που ξεπερνά το ποσό των 40 εκατ. ευρώ είχαν αναπτύξει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης παρουσίασε την πολύκροτη αυτή υπόθεση, αλλά και την εξάρθρωση τριών ακόμη εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν εξαρθρωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016, η Αστυνομία συνέλαβε χθες δύο ακόμη μέλη της, έναν 43χρονο και μία 40χρονη, οι οποίοι διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια, τα δύο από αυτά στο Μενίδι, οι οποίοι κατείχαν και ρευστοποιούσαν στην αγορά κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή σύλληψη του 43χρονου βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ρολόι αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, το οποίο είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα.

Η σύλληψη τους επετεύχθη χθες και αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες. Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.


Ακολούθησε η σύλληψη της 40χρονης και πλήθος ερευνών σε οικίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών, κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.

Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες 84 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και την 2 Νοέμβριου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών, η μία εκ των οποίων διακινούσε και παράτυπους μετανάστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κοκαΐνη συνολικού βάρους 21,480 κιλών και 316 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
naftemporiki


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!