ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπουλης: 4η θέση στην Ελλάδα οι κορασίδες μας

Με μια ακόμη διάκριση για τον ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης, ολοκληρώθηκε η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων που πραγματοποιήθηκε 20-23 Ιουνίου στο ΕΓ Μίκρας (το σπίτι του χάντμπολ).
Η ομάδα μας ξεκίνησε τους αγώνες της, το πρωϊ της Τετάρτης, αντιμετωπίζοντας την μελλοντική πρωταθλήτρια Ελλάδας (μετά από 3 ημέρες), ομάδα του Καματερού. 
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό (4-1) για τα κορίτσια μας και το σκορ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε 8-4. Όλα έδειχναν πως έστω και δύσκολα η ομάδα μας θα έφευγε με το ροζ φύλλο αγώνα.
Η πολύ έμπειρη όμως ομάδα του Καματερού όχι μόνο κατόρθωσε να γυρίσει το σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου (14-15), αλλά και να πανηγυρίσει μια άνετη νίκη (19-30), μιας και το άγχος της πρεμιέρας επισκέφτηκε στο δεύτερο ημίχρονο τις αθλήτριές μας.
Η συνέχεια ήταν μονόδρομος. Χρειαζόμασταν νίκη απέναντι στην ομάδα που μας είχε κερδίσει την περασμένη χρονιά στην τελική φάση της Πτολεμαϊδας.
Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, μια πολύ δυνατή και ιστορική ομάδα, ήθελε για τον ίδιο λόγο την νίκη, ώστε να μπει στην 4αδα. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και τα κορίτσια μας παρά το γεγονός ότι κλείσανε το ημίχρονο στο 10-9, έδιναν την σιγουριά ότι θα κερδίσουν τον αγώνα.
Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τα κορίτσια μας να κρατάνε μια διαφορά ασφαλείας και να πανηγυρίζουν μια ιστορική πρόκριση στην 4αδα και τον φωτεινό πίνακα του ΕΓ Μίκρας να δείχνει 21-24.
Ο πρώτος στόχος είχε επιτευχθεί!
Η επόμενη ημέρα περιελάμβανε ένα ντέρμπυ με έναν πολύ γνωστό αντίπαλο. Η Πυλαία έχει βρεθεί πολλές φορές στο δρόμο μας και στο πρωτάθλημα της ΕΣΧΘ
Ο φωτεινός πίνακας έδειξε από την πρώτη κιόλας επίθεση της ομάδας μας 0-1, μετά από μια καλή άμυνα χωρίς τέρμα που προηγήθηκε.
Στη συνέχεια η Πυλαία ισοφάρισε και πέρασε μπροστά στο σκορ 3-1. Από αυτό το σημείο και μετά η ομάδα μας δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει.
Το ημίχρονο έκλεισε στο 14-12 για την ομάδα της Πυλαίας.
Η διαφορά ανέβαινε μέχρι και τα πέντε τέρματα.
Με απίστευτη ψυχική δύναμη τα κορίτσια μας επανέφεραν το σκορ μέχρι και στο ένα τέρμα πίσω.
Σε εκείνη την στιγμή πάντα όλο κάτι ματαίωνε τις προσδοκίες μας και η διαφορά πολύ γρήγορα ξαναέπαιρνε ύψος και αυτό γινόταν συνέχεια.
Λίγο πριν την λήξη του αγώνα η ομάδα μας άγγιξε για τελευταία φορά την ισοφάριση, αλλά λόγοι που δεν χρειάζεται να αναλυθούν ώθησαν την Πυλαία στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης με το τελικό 31-26, να φαντάζει τόσο εξωπραγματικό.
Την τελευταία ημέρα η Νέα Ιωνία, η πρωταθλήτρια Αττικής, ήταν η ομάδα που θα έπαιρνε άνετα την 3η θέση αφού τα κορίτσια μας ήταν πραγματικά εξουθενωμένα σωματικά και ψυχικά από την τεράστια προσπάθεια του τελευταίου παιχνιδιού.
Στον αγώνα με την Νέα Ιωνία τρεις βασικές μας αθλήτριες με δυσκολία περπατούσαν από τους τραυματισμούς που δέχτηκαν στον αγώνα της προηγούμενης ημέρας.
Η Νέα Ιωνία ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια κατάκτησης της 3ης θέσης. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 20-10 με τα κορίτσια μας, να είναι πραγματικά εκτός ρυθμού από όλες τις παραμέτρους που αναλύσαμε παραπάνω.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η επανάληψη θα ήταν πάλι ένας μονόλογος της ομάδας των Αθηνών, τα κορίτσια μας είχαν διαφορετική άποψη.
Φορτωμένες με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν το 20-10 του πρώτου ημιχρόνου, να το φέρουν μέσα σε 12' στο απίστευτα εντυπωσιακό 23-20.
Ο αγώνας είχε γίνει ξανά συγκλονιστικός και μέχρι το τέλος η ομάδα μας πάλεψε με όσες δυνάμεις είχαν τα κορίτσια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το τελικό 32-25 μόνο πίκρα δεν μας αφήνει.
Η κατάκτηση της 4ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων είναι μια ακόμη σημαντική στιγμή στην ιστορία μας.
Στον αγώνα που ακολούθησε και θα έκρινε τον πρωταθλητή, το Καμαρτερό επικράτησε πολύ πιο εύκολα από το τελικό 31-16, (ημιχ 17-9) και κατέκτησε την πρώτη θέση στο βάθρο, αφήνοντας την Πυλαία στην δεύτερη θέση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!