Βίζερ: 'Πάνω από 95% οι πιθανότητες συμφωνίας στο Eurogroup'

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι συζητήσεις για το χρέος βρίσκονται σε εξέλιξη και πως γι' αυτό θα αποφασίσουν οι πιστωτές της Ελλάδας, ανάμεσα στους οποίους δεν είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η θέση της Κομισιόν είναι ότι η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.Είναι η σειρά των δανειστών», τόνισε ο αντιπρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι δανειστές δεν θα πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά» με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και κάλεσε τα κράτη μέλη να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους. Πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή».

«Ακόμη δεν βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο, όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εφικτό» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ότι «λογικά» το Ταμείο θα λάβει μία θετική απόφαση.

Ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ,  σε σημερινή του συνέντευξη σε αυστριακές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Salzburger Nachrichten και η Ober Nachrichten, εκτιμά ότι οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, είναι «πάνω από 95%». Οπως υποστήριξε, το ΔΝΤ θα μείνει ως τεχνικός σύμβουλος χωρίς χρηματοδότηση προς το παρόν στο ελληνικό πρόγραμμα. Κι επέμεινε ότι «το ΔΝΤ ήθελε η Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ως το 2060 και μετά να λάβει νέο δάνειο έως το 2100, κάτι που ήταν παράλογο για να δεχθούν οι Ευρωπαίοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, η πρόταση που φαίνεται να προωθείται η βελτιωμένη του προγηούμενου Eurogroup. Προβλέπεται πράγματι η συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά χωρίς χρήματα, τα οποία θα δοθούν όποτε υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας κατέβουν στο 20% του ΑΕΠ.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!