Audi R8 Spyder V10 plus: Όνειρο θερινής νυκτός

Το timing της παρουσίασης του νέου Audi R8 Spyder V10 plus είναι ιδανικό. Όπως για κάθε ανοιχτό αυτοκίνητο, έτσι και για το νέο roadster της γερμανικής εταιρείας που βασίζεται στην κορυφαία εκδοχή του super sport μοντέλου της, το καλοκαίρι ενισχύει τη διάθεση της απόλυτης ελευθερίας.

Αυτή στο R8 Spyder εξασφαλίζεται από μια υφασμάτινη, ηλεκτρικά κινούμενη οροφή, που μέσα σε 20 δευτερόλεπτα έχει δώσει τη θέση της στον απέραντο ουρανό. Η έκδοση plus σημαίνει ότι πίσω από τις εμπρός θέσεις και εμπρός από τον πίσω άξονα βρίσκεται τοποθετημένος ο V10 κινητήρας με την ατμοσφαιρική τροφοδοσία –ένας από τους ελάχιστους πλέον στον κόσμο- και απόδοση 610 ίππων.

Σε σχέση με τη λιγότερο ισχυρή απλή έκδοση Spyder, η plus έχει μειωμένο βάρος κατά 25 κιλά, χάρη στη χρήση ελαφρύτερων καθισμάτων, κεραμικών φρένων και τροχών από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Από άποψη επιδόσεων, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο ο δυναμισμός περισσεύει. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 3,3 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 328 χλμ./ώρα, μια τιμή που είναι κατά 200 χλμ./ώρα μεγαλύτερη από τη συνήθη νόμιμη.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη για αστραπιαίες αλλαγές, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με δυνατότητα μεταφοράς της ισχύος στον ένα από τους δύο άξονες σε ποσοστό έως και 100%, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναρμολόγηση του μοντέλου γίνεται από εξειδικευμένους εργαζόμενους στο χέρι, ενώ ο έλεγχος ποιότητας περιλαμβάνει τρία στάδια με το τελευταίο να είναι κίνηση σε δημόσιο δρόμο από ειδικά εκπαιδευμένους οδηγούς.

Το συναρπαστικό Audi R8 Spyder V10 plus είναι διαθέσιμο για παραγγελία ήδη, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν τον Αύγουστο του 2017. Έτσι θα έχουν αρκετό καλοκαίρι να απολαύσουν το υπέροχο αυτό roadster, αρκεί βέβαια να καταθέσουν γρήγορα το ποσό των 207.000€ -στη Γερμανία πάντα. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!