Θ. Καράογλου: Η Κεντρική Μακεδονία ο μεγάλος χαμένος της χρηματοδότησης του προγράμματος για τους νέους αγρότες

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Κεντρική Μακεδονία «πληρώνει» την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνέταξε την προκήρυξη εφαρμογής του προγράμματος για τους νέους αγρότες, χωρίς να λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες κάθε Περιφέρειας.
«Θύματα» του κακού σχεδιασμού είναι τουλάχιστον 1.000 νέοι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία οι οποίοι ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο παραπάνω πρόγραμμα, εντούτοις μένουν εκτός εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού χρηματοδότησης που αντιστοιχεί συνολικά στις εφτά περιφερειακές ενότητες.
Ειδικότερα από το σύνολο  των 241 εκατομμυρίων ευρώ που είναι το σύνολο του προγράμματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 43.600.000 ευρώ (ποσοστό 181,%), την ώρα που από τις 13.500 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πανελλαδικά, οι 3.581 έχουν υποβληθεί από την Κεντρική Μακεδονία (ποσοστό 26,5%).Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!