Συνάντηση Σκουρλέτη και ΠΟΕ - ΟΤΑ για το νομοσχέδιο που κατατίθεται τη Δευτέρα

Με την ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντάται το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να τούς παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή. Αργότερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με την ΚΕΔΕ.

Το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξήγγειλε ότι τη Δευτέρα έρχεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού -με ευθύνη του ΑΣΕΠ- για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Μετά από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

» Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

» Θέλω, επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.

» Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!